ΒΙΟΡΥΘΜΟΙ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ

Η ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗΣ ΝΟΣΟΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΟΡΦΕΣ.
Μια μορφή είναι η μη ρευματοειδής μορφή που έχει ένα ευρύ φάσμα αιτιών όπως είναι η εναπόθεση κρυστάλλων, τραύματα, μολύνσεις στις αρθρώσεις και εμφανίζεται κυρίως μετά τα 40 ενώ η άλλη είναι αυτοάνοση αρχίζει πολύ πιο νωρίς, πάει με χρονικά σκαμπανεβάσματα και προέρχεται από διαταραχή του ανοσοποιητικού.
Ένα πολύ βασικό διαφοροδιαγνωστικό στοιχείο των δύο τύπων της αρθρίτιδας είναι τι ώρα εμφανίζονται.
Έτσι ενώ η αυτοάνοση μορφή της ρευματοειδούς αρθρίτιδας με πρησμένες τις αρθρώσεις και ερεθισμένες με κνησμό και πόνο εμφανίζεται το πρωί υποχωρώντας αργότερα το απόγευμα, το αντίθετο γίνεται με την ρευματοειδή αρθρίτιδα.
Είναι τόσο χαρακτηριστικές οι ώρες που ανάλογα με την χορήγηση των φαρμάκων όποια και αν είναι αυτά εάν γίνουνε το πρωί έχουμε την καλύτερη αντιμετώπιση για την ρευματοειδή αρθρίτιδα η οποία εμφανίζεται 4 με 10 ώρες.
Τα θετικά αποτελέσματα είναι τόσο συγκεκριμένα και ο εγκεφαλικός συντονισμός της φαρμακευτικής αγωγής και φαρμακοκινητικότητας επίσης τόσο σαφής που μπορούμε με την εμφάνιση και εξαφάνιση των συμπτωμάτων να «συντονίσουμε» το ρολόι μας.

1 Comment:

  1. maria σχολίασε...
    Πάρα πολλοί ταλαιπωρούνται απο αρθρίτιδα. Το άσχημο είναι ότι υπάρχει πόνος. Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί κάποια θεραπεία.

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.