Ο ΔΙΑΚΡΑΝΙΚΟΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΕΡΕΘΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΗΨΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ.
Μια νέα μέθοδος του διακρανικού μαγνητικού ερεθισμού, που γίνεται εξ επαφής στο κρανίο ερεθίζοντας ορισμένα τμήματα του εγκεφάλου, έχει μια ευεργετική δράση στην όλη δραστηριοποίηση και «υγεία» του εγκεφάλου.
Η θεραπευτική διαδικασία αρχίζει με την τοποθέτηση σε απόσταση περίπου ενός εκατοστού από το τριχωτό της κεφαλής ενός μαγνήτη, ο οποίος παράγει πεδίο 1-2 Tesla, το οποίο αντιστοιχεί περίπου 30.000 φορές περισσότερο από το μαγνητικό πεδίο της γης.
Στοn τόπο που εναποτίθεται ο μαγνήτης, όπως φαίνεται στην φωτογραφία, εισχωρεί περίπου σε βάθος, πλάτος και μήκος, δηλαδή κάθε φορά με ένα κύβο των 2cm, εντός του σπλαχνικού κρανίου μέσα στον εγκέφαλο και αλλάζει το μαγνητικό πεδίο των νευρώνων, έτσι που προκαλείται νέα βιολογική αναπροσαρμογή των ρευμάτων στην περιοχή αυτή.
Η όλη διαδικασία έχει μια τεράστια ευεργετική δράση σε ότι αφορά κατάθλιψη, επιληψία, σχιζοφρένεια, ιδεοψυχαναγκασμό και αρκετές φορές στο πάρκινσον. Βέβαια, ο ερεθισμός πρέπει να γίνεται πάντοτε σε κέντρα τέτοια που να μην επηρεάζουν το ένα σε σχέση με το άλλο σε ότι αφορά τον θεραπευτικό στόχο.
Αλλά, όπως και να έχει η περίπτωση αυτή, τα θεραπευτικά αποτελέσματα σε πολλούς τόπους ανά την υφήλιο που εφαρμόζονται μέχρι και τώρα είναι άκρως θετικά.
Ο λόγος που έχει κάνει την θεραπεία αυτή πολύ δημοφιλή, πέρα των θετικών αποτελεσμάτων, είναι το γεγονός ότι είναι αναίμακτη, ανώδυνη, χωρίς παρενέργειες και μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και σε παιδιά, τα οποία έχουν ψυχοκινητικές διαταραχές ή μαθησιακά προβλήματα.
Στην χρησιμοποίησή της κατά καιρούς σε ανάλογα χρονικά διαστήματα με την πάθηση είναι μια διαδικασία που τώρα ελέγχεται από όλες τις μεγάλες κλινικές, προκειμένου να βρεθεί και σε αυτό το θέμα ένα σχήμα φαρμακευτικής αγωγής.
Από ότι φαίνεται, πρόκειται για μια θεραπεία σχετικά ανώδυνη και ανέξοδη και με πλούσιο μέλλον.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.