ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ (ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ) ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΝΕΑ ΑΤΟΜΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ.Λόγω κλινικής ομοιότητας των συμπτωμάτων, πολλοί την παρομοιάζουν με την γρίπη εκείνη που σε Ισπανία και Αμερική είχε φέρει εκατομμύρια θύματα το 1918. Το περίεργο είναι ότι και αυτή η γρίπη, παρόμοια με την καταστροφική του 1918, προσβάλλει κυρίως νεαρά άτομα 25-50 ετών, δυναμικά και κατά τα άλλα άκρας υγείας.
Στα άτομα αυτά περίπου 2-3 εβδομάδες μετά την προσβολή εμφανίζεται έντονη καταστροφή των ιστών του λάρυγγα και των πνευμόνων, που έχει σαν συνέπεια να οδηγεί τα θύματά στον θάνατο.
Έτσι όπως γίνεται η παθολογική εξέλιξη, φαίνεται ότι ο ιός αυτός προκαλεί μια πιθανόν αλλεργικής μορφής προσβολή στο κέντρο του ανοσοποιητικού συστήματος στον εγκέφαλο, που με την σειρά διεγείρεται πολύ έντονα και δημιουργεί αυτή την κατάσταση.
Η πρόκληση αυτή είναι ισχυρή, επειδή και το ανοσοποιητικό σύστημα -λόγω της όλης κατάστασης- είναι ισχυρό, συνεπώς και η απάντηση του είναι δυνατή, όμως, αρνητική για τον ασθενή. Θεραπευτικά, λοιπόν, πέρα από τις αντιιικές και αντιβιωτικές θεραπείες, θα πρέπει να εξετασθεί και αυτή η παράμετρος. Άλλωστε, η εκτίμηση της εγκεφαλικής αντίδρασης είναι ιδιαίτερα σοβαρή και για την σκέψη δημιουργίας κάποιου «εμβολίου» αργότερα.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.