Η ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΑ ΣΑΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ. ΕΤΣΙ, ΠΑΝΤΑ ΧΡΗΖΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ.
Στα παιδιά η κεφαλαλγία είναι η πρώτη δικαιολογία όταν δεν θέλουν κάτι, π.χ. να πάνε σχολείο. Μπορεί, όμως, να είναι και κάτι σοβαρό, όπως το σύμπτωμα μιας λοίμωξης, μηνιγγίτιδας, εγκεφαλίτιδας, αποστήματος ή εγκεφαλικού όγκου.
Δεν πρέπει να τα αγνοούμε όλα αυτά, ούτε όμως να τρέχουμε με το παραμικρό στο νοσοκομείο. Έτσι, πρέπει να επιλέγουμε τα ενδιαφέροντα σημεία – συμπτώματα, προκειμένου να έχουμε την ανάλογη συμπεριφορά και φροντίδα σχετικά με τους παιδικούς πονοκεφάλους.
Καταρχήν, άμα το παιδί είναι μικρότερο των 5 ετών και επαναλαμβάνει το πρόβλημα του για πονοκεφάλους, χρειάζεται άμεση ιατρική έρευνα. Ακόμη πιο επείγουσα πρέπει να είναι η έρευνα, όταν η περίμετρος του κεφαλιού του μεγαλώνει.
Οι αλλαγές της προσωπικότητας, η πτώση της αντίληψης και της απόδοσης στο σχολείο σε συνδυασμό με τους πονοκεφάλους χρειάζονται εκτεταμένη ιατρική έρευνα. Βέβαια, η προοδευτική αύξηση του πονοκεφάλου είναι αντικείμενο ερεύνης.
Επίσης, στην εμφάνιση οξείας κεφαλαλγίας είναι πάντοτε αναγκαίος ο λεπτομερής έλεγχος, ιδίως όταν αυτή εμφανίζεται μονόπλευρα. Γενικά, στα παιδιά ισχύει το «καλύτερα 10 φορές περισσότερο, παρά μια φορά λιγότερο».

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.