ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΤΟΜΕΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΡΗΣΙΜΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΧΡΗΣΤΗ» ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ.
Ο συντάκτης ενός ηλεκτρονικού περιοδικού, του «Information Warfare Monitor», Γκρέγκ Γουότσον ανέλαβε την υπόθεση «φαντάσματος».
Πρόκειται για μια ψηφιακή διαγνωστική προσπάθεια του κατά πόσο Κινέζικες υπηρεσίες με ειδικά ψηφιακά τεχνάσματα έχουν εισχωρήσει στο κομπιούτερ του αρχηγείου του Δαλάι Λάμα στο Θιβέτ και από εκεί διαβάζουν, προβλέπουν, καταγράφουν τις κινήσεις.
Ο Γουότσον χρησιμοποιώντας δικά του ψηφιακά «τερτίπια και πρωτόκολλα» κατόρθωσε να αποκρυπτογραφήσει τον τρόπο κλοπής των Κινέζων από τον Δαλάι Λάμα και μάλιστα, να προσδιορίσει και τον τόπο προσέλευσης του λεγόμενου «Δικτύου Φαντάσματος», το οποίο είχαν δημιουργήσει οι κατασκοπευτικοί δορυφόροι των Κινέζων για να παρακολουθούν τον Δαλάι Λάμα.
Μετά από αυτό αποχωρίστηκαν τα αρχεία, διευκρινίζοντας πρώτα στους υπολογιστές του Δαλάι Λάμα ποιες πληροφορίες τους είναι αθώες από τις άχρηστες.
Η ιστορία μοιάζει σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, είναι, όμως, απολύτως διδακτική στο σημείο που αφορά τον διαχωρισμό των πληροφοριών. Ο διαχωρισμός των πληροφοριών είναι ένας καινούριος κλάδος της πληροφορικής. Είναι ο κλάδος αυτός που διαχωρίζει με τα κριτήρια του διαδικτύου ποια πληροφορία πρέπει να εκτιμηθεί, να αναλυθεί, να προχωρήσει παραπέρα και να αποδοθεί στον τελικό αποδέκτη, που μπορεί πλέον ελεύθερα να την χρησιμοποιήσει σαν δεδομένα χρήσιμη.
Όσο περίεργος και αν φαίνεται τέτοιου είδους διαχωρισμός, είναι τεράστιας σημασίας για την ιατρική και εάν μπορούσε, που έχει ήδη ξεκινήσει να γίνει ένα τέτοιο σύστημα ανάλυσης των πληροφοριών που παίρνουμε από τα ιστορικά των ασθενών, θα μπορούσαν με αστραπιαίους ρυθμούς να φτάνουν στην σωστή διάγνωση και θεραπεία.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.