Ο ΤΥΠΟΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΚΑΤΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ.
Κάποιοι άνθρωποι ειδικευμένοι στο χώρο και τα ΜΜΕ προχωράνε και ρίχνουνε μια φήμη η οποία επανακαλλιεργείται και εκμεταλλευόμενοι την ψυχοσύνθεση του ανθρώπου να επαναλαμβάνει τα κακά νέα προκειμένου να τρομάξει τον διπλανό και να τον φέρει κοντά.
Στην κυριολεξία αυτό φέρνει, ταυτόχρονα, θετικά για μερικούς και αρνητικά για άλλους. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί με το χρηματιστήριο πλούτισαν εκμεταλλευόμενοι αυτό το ψυχολογικό τρικ με εταιρείες που ήξεραν να παίζουνε άριστα τον ρόλο και μετά από αυτό δημιουργήθηκε πλέον σε παγκόσμια βάση μια τεράστια επιχείρηση παπαγάλων που προωθεί οποιαδήποτε φήμη.
Έτσι έχουμε και την επίθεση κατά της Ελλάδος από τον γερμανικό τύπο με ένα σωρό ψέματα τα οποία αναπαράγονται σε τέτοιο σημείο ώστε να τα πιστεύουμε και εμείς οι ίδιοι οι Έλληνες πέφτοντας ταυτόχρονα στην παγίδα των Γερμανών να κάνουμε πολιτικά πράγματα τα οποία ακριβώς δεν χρειαζόμαστε. Γιατί αν είναι να πάρουμε αυτά τα μέτρα που θέλουνε οι Γερμανοί, προκειμένου να επιβάλλουν τους οικονομικούς όρους εδώ, δεν χρειάζεται καν να πάμε σε κανένα ταμείο.
Μπορεί να τα πάρει η κυβέρνηση μόνη της και να ικανοποιήσει «τις αγορές» όπως λένε στο σημείο που θέλει.
Βλέπουμε λοιπόν ότι άλλη μια φορά η προπαγάνδα, στοχεύοντας αυτή την φορά την Ελλάδα και αργότερα άλλες χώρες, παράγει για ορισμένους χρήμα κάτω από πολύ εύκολες προϋποθέσεις. Τελικώς ο αποθησαυρισμός για μερικούς που κατέχουνε την ψυχολογία της μηχανής της προπαγάνδας είναι εύκολος και για άλλους τρομερά δυσάρεστος.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.