ΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΟΣ

Ο ΟΡΑΣΗ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΟΝΟΔΙΑΣΤΑΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ.
Πρόκειται για συγκερασμό πολλαπλών δραστηριοτήτων. Μια λειτουργία π.χ. που έχει η όραση είναι η όραση σε σχέση με τον χώρο.
Πρόκειται για συγκεκριμένο «διάδρομο» που απασχολεί πολλά εγκεφαλικά κέντρα και είναι κυρίως κατά την βραχιαία πλευρά του εγκεφάλου που δίνει την αίσθηση του χώρου σε σχέση με την όραση ή και αντίστροφα.
Δηλαδή μπορούμε να δούμε το χέρι μας που κινείται και να αναγνωρίσουμε αν είναι το δεξί ή το αριστερό ή να δούμε ποιο αντικείμενο είναι σε ποια πλευρά από εκεί που βλέπουμε και πως το οριοθετούμε και προσανατολιζόμαστε.
Διαταραχές αυτού του είδους της όρασης προκαλούν πολλές αρρώστιες με διάφορα ονόματα όπως μπορούν να προκαλέσουν και ψυχιατρικές διαταραχές διότι υπάρχουν ασθενείς οι οποίοι ενώ βλέπουν τα μέλη τους από μια μεριά δεν γνωρίζουν καν ότι υπάρχουν δηλαδή αισθάνονται ότι βλέπουν ξένα σώματα ή τα «αγνοούν». Γενικά το θέμα της όρασης πρέπει να ελέγχεται πάρα πολύ προσεκτικά ιδιαίτερα σε παιδιά και ηλικιωμένους οι οποίοι πολλές φορές δεν είναι σε θέση να δώσουν ακριβή οντότητα της καταστάσεως που υπόκεινται.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.