ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ.
Προβλέπεται ότι το δημόσιο χρέος των ανεπτυγμένων χωρών θα αυξηθεί μεταξύ 35% και 110% του ΑΕΠ έως το 2014.
Εάν υπολογίσουμε όλα αυτά τότε χρειάζονται περίπου τρεις δεκαετίες προκειμένου να μειωθεί το χρέος και να φτάσει «σε λειτουργικά επίπεδα» προκειμένου να μπορέσει να επανεκκινήσει η οικονομία σε επίπεδα που μας ήταν μέχρι τώρα γνωστά.
Βέβαια αυτό υπαγορεύεται και από τους διεθνείς οργανισμούς, τράπεζες, ΔΝΤ, κ.λ.π αλλά, σε τελευταία ανάλυση η υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής είναι στο χέρι του καθενός και πρέπει να είναι συλλογική η αντίληψη για αυτή και όχι μόνο με την επιβολή του κράτους προκειμένου να επιτύχει. Πέρα από αυτό είναι αναγκαία και η δημιουργία κίνητρων για ανάπτυξη όσο και για βελτίωση της ήδη υπάρχουσας κατάστασης προκειμένου να γίνει το προηγούμενο.
Και στις δύο όμως περιπτώσεις αυτή την στιγμή όλα σκεπάζονται από μια κατάθλιψη που δεν δείχνει την δυνατότητα της εύκολης προσαρμογής δηλαδή να πεισθεί ο κόσμος να «θυσιάσει» δύο δεκαετίες για να έρθουν τα πράγματα σε ισορροπία.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.