ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΑΡΝΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΝ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ ΤΟΥ ΕΤΕΡΟΑΡΝΗΤΙΣΜΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ, ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΤΑΚΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΜΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΗΠΙΑ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΔΥΣΚΟΛΟΔΙΑΓΝΩΣΤΟ.
Γενικά στον ετεροαρνητισμό ο ασθενής αντιδρά έντονα σε εξωτερικές επεμβάσεις και αρνείται να δεχτεί οποιεσδήποτε παραινέσεις ή οδηγίες, εντολές, που του δίνονται από οποιοδήποτε πρόσωπο όσο κοντά και αν είναι σε αυτό π.χ. γονείς, γιατρός κ.λ.π.
Σε αυτή την ένταση αρνητισμού αρνείται ακόμη και να εκτελέσει φυσιολογικές λειτουργίες όπως το να φάει, να πιει ή ακόμα περισσότερο να συντονίσει αφόδευση και ούρηση.
Ο ετεροαρνητισμός αποτελεί το πρώτο από τα συμπτώματα που εμφανίζονται στην σχιζοφρένεια και πρέπει ο γιατρός ή ο ενδιαφερόμενος να εντείνει την προσοχή του σε αυτό το σημείο διότι θα τον βοηθήσει πάρα πολύ στην διάγνωση.
Μπορεί ο ετεροαρνητισμός να έχει ευρύ φάσμα, να είναι δηλαδή όλα μαζί που αναφέραμε αλλά μπορεί να είναι και μόνο σε ένα σύμπτωμα π.χ. στην άρνηση φαγητού γιατί φοβάται ο ασθενής μήπως κάποιος τον δηλητηριάσει. Πρόκειται δηλαδή για μια παρανοική επεξεργασία του εξωτερικού κόσμου και της επικοινωνίας με τρίτους.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.