ALZHEIMER ΚΑΙ ΥΠΟΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟΣ

Ο ΥΠΟΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΑΡΚΗ ΟΡΜΟΝΗ Τ3 ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΘΥΡΕΟΕΙΔΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΦΤΩΧΗ ΣΕ ΙΩΔΙΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Πέρα από όλες τις συμπτωματολογίες που υπάρχουν εκείνο που εμφανίζεται είναι μειωμένη όρεξη, απώλεια σεξουαλικής διάθεσης, ο ασθενής δεν αντέχει το κρύο, έχει δυσκοιλιότητα, έχει απώλεια μαλλιών και ξηρότητα δέρματος και παρουσιάζει βέβαια μεγάλη απώλεια μνήμης όπως είναι στις περιπτώσεις του Alzheimer.
Στην περίπτωση που έχουμε εμφάνιση των δύο νοσημάτων θα πρέπει πάση θυσία να κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που χρειάζεται για την έγκαιρη διάγνωση του υποθυρεοειδισμού και μάλιστα, αν είναι τύπου Hashimoto προσδιορίζοντας τα αντισώματα του θυρεοειδούς έτσι ώστε να λάβουμε θεραπευτικά μέτρα τα οποία πολλές φορές είναι καταλυτικά και για τη νόσο του Alzheimer.
Δηλαδή βλέποντας ότι θεραπεύοντας το Hashimoto και την λεγόμενη εγκεφαλοπάθεια Hashimoto που μοιάζει πάρα πολύ με το Alzheimer έχουμε θεαματικές αλλαγές και στην νευρολογική περίπτωση της αρρώστιας.
Πρέπει δηλαδή πάντοτε σε περιπτώσεις που εμφανίζεται το Alzheimer να έχουμε την έγνοια του υποθυρεοειδισμού και των προσδιορισμών των θυρεοειδικών αντισωμάτων.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.