Η ΗΜΙΚΡΑΝΙΑ ΜΕ ΑΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΌΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΓΕΙΑΚΗ ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΣΤΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ.
Όταν αυτό συμβαίνει, πολλές από τις επιπλοκές της ημικρανίας με αύρα, σκότωμα, μούδιασμα άκρων, στομαχικός ίλιγγος κ.τ.λ.  είναι δυνατόν να φέρει και εστιακές επιληπτικές κρίσεις κινητικού, αισθητικού τύπου από την αντίθετη μεριά. Στις περιπτώσεις αυτές, πέρα από τη συνηθισμένη διαγνωστική τακτική όπως π.χ. εγκεφαλογράφημα ή μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου ή ηλεκτροεγκεφαλογράφημα με στέρηση ύπνου, πρέπει οπωσδήποτε να γίνεται και μια εικοσιτετράωρη καταγραφή του ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος, έτσι που να δίνει στον κλινικό γιατρό τη δυνατότητα πότε, πού και πώς δημιουργείται η όλη κατάσταση. Αυτές τις μορφές των ημικρανιών με αύρα, όπου συνοδεύονται από επιληπτικές καταστάσεις, κάθε είδους, πρέπει κανείς να προσέχει πάρα πολύ, διότι είναι δυνατόν να φέρουν εγκεφαλικές αιμορραγίες ή ακόμη έμφρακτα ή ισχαιμικά επεισόδια.
Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα ιδιαίτερα δυσάρεστο γεγονός, που μπορεί να αποφευχθεί με τον κατάλληλο συντονισμό διάγνωσης και θεραπείας. Γενικά, όμως, είναι κλινικές περιπτώσεις που, διαγνωστικά, παίρνουν αρκετό χρόνο και ακόμη περισσότερο, μέχρι να τεθεί η σωστή θεραπευτική αγωγή. Ανήκουν στις λεγόμενες περιπτώσεις συνοσηρότητας νευρολογικών νοσημάτων, που είναι ιδιαίτερα περίπλοκες, απαιτούν μεγάλη κλινική πείρα, υπομονή από τον ασθενή και τακτικά αρκετούς αυτοσχεδιασμούς, σε ότι αφορά τη θεραπευτική αγωγή.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.