ΨΥΧΩΣΕΙΣ : ΗΒΗΦΡΕΝΕΙΑ

ΔΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΗΒΗΦΡΕΝΕΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΑΡΗ ΗΛΙΚΙΑ.
Η ΛΕΞΗ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ ΗΒΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΩ.
Η ηβηφρένεια είναι μια μικρή ομάδα ψυχώσεων ακριβώς επειδή η διάγνωσή της έρχεται στην παιδική ηλικία και είναι ιδιαίτερα δύσκολη διότι και λόγω του λεκτικού κανείς δεν μπορεί να ξεχωρίσει εύκολα εάν υπάρχει ψύχωση ή παιδική φαντασία περισσότερο. Τα συμπτώματα που την χαρακτηρίζουν είναι οι διαταραχές της σκέψης και του συναισθήματος.
Το τακτικότερο που παρουσιάζουνε αυτοί οι ασθενείς είναι ότι είναι συνήθως αφηρημένοι, δρουν τελείως χαλαρά και ώρες-ώρες παρουσιάζονται πάρα πολύ χαρούμενοι χωρίς λόγο. Ένα δεύτερο σύμπτωμα που εμφανίζεται αρκετά τακτικά είναι οι ακουστικές ψευδαισθήσεις. Πρέπει να προστεθεί ότι η ηβηφρένεια αρκετά τακτικά σαν ασθένεια έχει πάρα πολύ ευρύ φάσμα έντασης συμπτωμάτων το οποίο εξαρτάται κατά κύριο λόγο από την στιγμή που θα τεθεί η διάγνωση και η ανάλογη θεραπεία.
Όσο πιο γρήγορα γίνει αντιληπτό και όσο πιο γρήγορα το κοινωνικό περιβάλλον (μην ξεχνάμε ότι πρόκειται κυρίως για παιδιά) ευαισθητοποιηθεί και δραστηριοποιηθεί στην προσοχή με τα κατάλληλα φάρμακα είναι ένα πρόβλημα που λύνεται αρκετά. Αν προχωρήσει και περιχαρακωθεί η «ψύχωση» τότε είναι πάρα πολύ δύσκολα.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.