ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΕΟΝ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΙΟΝΤΟΣ ΔΙΚΤΥΩΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ.
Ο ανιόν δικτυωτός σχηματισμός βρίσκεται στο στέλεχος του εγκεφάλου σε μια θέση διακόπτη όπου συνδέει τον νωτιαίο μυελό με τον εγκέφαλο. Αυτή η σύνδεση είναι στην ουσία η πηγή της «εγρήγορσης» του ανθρώπου.
Σε περίπτωση που έχουμε παθολογικές διαταραχές στο εγκεφαλικό στέλεχος και κατ’ επέκταση στον δικτυωτό σχηματισμό λόγω κάποιου όγκου, αιμορραγίας, ισχαιμίας η και υπερδοσολογίας φαρμάκων η ουσιών, στο εγκεφαλικό στέλεχος διαταράσσεται η λειτουργία του ανιόντος δικτυωτού σχηματισμού και έχουμε διαταραχές της συνείδησης όπως υπό-κώμα και κώμα.

1 Comment:

  1. Ανώνυμος σχολίασε...
    Διαβάζοντας τα αντίστοιχα χωρία περί νου-ψυχής-σώματος του πλατωνικού Τίμαιου, διαπιστώνω ότι ο Πλάτωνας, που κατά τη γνώμη μου ταλαιπωρηθηκε ερμηνευτικά παρα πολύ από του μετέπειτα ισμούς,αναφέρει ότι η συνδεση της αθάνατης και της θνητής ψυχής στον άνθρωπο γίνεται στο διαυχένιο και ότι δεν μπορεί να υπάρξει νους αν δεν υπάρχει ψυχή.
    Επειδή κρίνω ότι καθαρή επιστήμη του νου είναι κάτι τελικώς ά-λογο, παρά τις κατα καιρούς αναζητήσεις καθαρότητας στην επιστήμη τη θεωρητική(καθαρά μαθηματικά, καθαρή λογική, διότι ο νους δύναται να είναι και αντικείμενο και υποκείμενο, στραφηκα σε αυτό που ο Πλάτωνας αναφέρει ως ψυχή και που τόσο έχει απεμπολιστεί ως θέμα από τις νευροεπιστήμες.
    Κρίνω με βάση αυτών που έχω ως γνώση από τη φυσιολογία του εγκεφάλου ότι το ζήτημα της ψυχής θα εξετασθεί στο στέλεχος, ακρί κάποιος να σπάει τον κώδικα της περιγραφής της από τον Τίμαιο με υλικά της επιστήμης του 21ου αιώνα.Έγώ έχω ξεκινήσει πάντως.
    λειτουργία της.

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.