ΥΠΟΘΕΡΜΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΡΜΙΑΣ ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΨΥΧΩΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ.
Από την υποθερμία κάθε χρόνο πεθαίνουν στην Αγγλία παραπάνω από 30.000 άνθρωποι. Η υποθερμία κατά κανόνα εμφανίζεται όταν το άτομο εκτεθεί σε χαμηλές θερμοκρασίες χωρίς να λάβει προφυλάξεις. Είναι ακόμη πιο έντονη όταν λαμβάνει χώρα σε άτομα που έχουν προδιάθεση για την εμφάνισή της και κυρίως εμφανίζεται αυξημένη σε εποχές γρίπης ή άλλων ιώσεων. Η εμφάνισή της βασίζεται στο γεγονός ότι ο μηχανισμός ρύθμισης της εσωτερικής θερμοκρασίας του σώματος από τον υποθάλαμο δυσλειτουργεί με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξισορροπήσει την εσωτερική με εξωτερική θερμοκρασία και ως εκ τούτου χάνεται η θερμότητα του σώματος διαχέεται στο περιβάλλον και ο εγκέφαλος πέφτει σε μια κατάσταση απώλειας συνείδησης δυσλειτουργίας και κατά κύριο λόγο με πτώση της καρδιακής λειτουργίας και του σφυγμού.
Αυτό οφείλεται σε μια θαλαμική διαταραχή αλλά πριν ολοκληρωθεί είναι πολύ πιθανόν να εμφανισθεί και με ψυχικές διαταραχές του τύπου της κατάθλιψης ή σχιζοφρενικής ψύχωσης (κατατονικός τύπος).
Σε αυτές τις περιπτώσεις η διάγνωση πρέπει να είναι έγκυρη να καλυφτούνε όλες οι πλευρές της ασθένειας δηλαδή να σταματήσει η απώλεια θερμότητας, να δοθεί αντιβίωση αν υπάρχουν ενδείξεις φλεγμονής και το κυριότερο να ληφθεί πρόνοια για την εγκεφαλική κατάσταση ώστε με ανάλογα φάρμακα να αντιμετωπισθεί και αυτή.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.