ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΑ : ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΗΜΙΚΡΑΝΙΑΣ


Ο ΠΛΕΟΝ ΕΥΟΚΟΛΟΔΙΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΩΝ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ.Οι ημικρανίες είναι μια ιδιαίτερη φόρμα των πονοκεφάλων η οποία εισβάλει πάρα πολύ απότομα πάντα με τον ίδιο τρόπο και τις ίδιες διαταραχές και με την ίδια αντίδραση. Οι κρίσεις διαρκούν μεταξύ 4 και 72 ώρες και έχουνε κληρονομική επιβάρυνση.
Πρόκειται για ιδιαίτερα ισχυρούς «παλμικούς» πονοκεφάλους που εμφανίζονται από την μια πλευρά του κρανίου εξού και το όνομα ημικρανίες.
Συνοδεύονται πάντοτε σχεδόν από μια ανορεξία, ναυτία, τάση για εμετό και έχουνε μεγάλη ευπάθεια στο φως και στον θόρυβο.
Πολύ τακτικά σε ιδιαίτερα «σκληρές» περιπτώσεις ημικρανικών διαταραχών, έχουμε και διαταραχές της όρασης μυρμηγκιάσματα των άκρων και ένα αίσθημα πάρεσης από την μια μεριά. Όταν έχουμε αυτή την συμπτωματολογία τότε την χαρακτηρίζουμε ως αύρα.
Οι κρίσεις των ημικρανιών μπορεί να εμφανίζονται σε σειρές, μπορεί να ενισχύονται η μία μετά την άλλη και έχουνε μια χαρακτηριστική συμπτωματολογία σε ότι αφορά συμπεριφορά και κατάσταση ασθενών. Στο διάστημα μεταξύ δύο κρίσεων ημικρανιών κατά κανόνα οι ασθενείς δεν έχουνε συμπτώματα.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.