ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΣΑΛΙΝΟΜΥΚΙΝΗΣ ΕΠΙΤΕΥΧΘΗΚΕΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΒΗΜΑ ΣΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΩΝ.
Μετά την ανακάλυψη των ιδιαιτεροτήτων των καρκινογόνων βλαστοκυττάρων το επόμενο βήμα ήτανε να βρεθεί μια θεραπευτική λύση για το οξύ πρόβλημα αυτό για τις διάφορες μορφές καρκίνου όπως είναι του στήθους και του εντέρου.
Η προσπάθεια να βρεθεί μια θεραπευτική λύση για το είδος αυτών των καρκίνων ήτανε περισσότερο ένα μαθηματικό πρόβλημα προκειμένου να γίνει μια ανάλυση-διάκριση γύρω σε 16.000 ουσίες οι οποίες θα εντοπίζανε ακριβώς αυτή που μπορεί να επηρεάσει ευνοϊκά την κατάσταση της ανάπτυξης των καρκινογόνων βλαστοκυττάρων. Πράγματι αυτό έγινε και βρέθηκε ότι ανάμεσα στις ουσίες αυτές μια ουσία η σαλινομυκίνη είναι αυτή που μπορεί να διεκδικήσει το ρόλο της πρωτοκαθεδρίας πάνω σε θεραπευτική απάντηση για τα καρκινογόνα βλαστοκύτταρα. Κανένας δεν ξέρει πως ακριβώς δρα ούτε μπόρεσε αυτό να εντοπιστεί απλώς πιστοποιήθηκε η δραστηριότητα να καταστέλλει τα καρκινογόνα γονίδια που αναπτύσσουν αυτούς τους όγκους.
Συγκεκριμένα βρέθηκε ότι είναι περίπου 100 φορές πιο δραστική από το χημειοθεραπευτικό paclitaxel που χρησιμοποιείται για τους όγκους του στήθους.
Η χαρούμενη είδηση βέβαια αυτή έχει και την δυσάρεστη πλευρά γιατί ακόμη δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ανθρώπους αφού δεν γίνουνε πρώτα οι ανάλογες κλινικές έρευνες που απαιτούνται. Πάντως είναι ένα πρώτο βήμα ουσιαστικό και πολύ ελπιδοφόρο.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.