Η ΑΚΡΑΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΣ ΝΕΥΡΟΟΡΜΟΝΙΚΟΣ ΆΞΟΝΑΣ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΚΡΑΤΑ ΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΟΜΟΙΟΣΤΑΣΗ, ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΕ «ΚΑΛΗ ΖΩΗ».
Βέβαια για να συμβεί αυτό πρέπει ο άξονας αυτός να μπορεί να φέρει τον οργανισμό σε λειτουργία ώστε να υπερβάλλει και να αντιμετωπίζει ορισμένα προβλήματα και να είναι σε θέση να διεγείρεται κάθε στιγμή έτσι ώστε να είναι πάνοπλος να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε εξωτερική επίθεση ή εσωτερική αναταραχή.
Όταν έχουμε διαρκές άγχος και χρόνιο στρες που προέρχεται από εξωτερικούς η εσωτερικούς ρυθμούς και προσπαθούμε να ρυθμίζουμε το συντονισμό του σώματος με όλα αυτά μπορεί, όπως είναι ασφαλώς και έτσι προκύπτουν και οι διάφορες νοσολογικές και νευροψυχικές διαταραχές να έρθουνε αλλοιώσεις αυτών των συστημάτων διαρκείας κυρίως ψυχικής και συναισθηματικής μορφής.
Αυτές οι αλλοιώσεις όταν εμφανιστούν προκαλούν διάφορα νοσήματα σε διάφορο βαθμό ανάλογα με το πόσο αντέχει ο άνθρωπος και ποια είναι η εμπειρία του σε μακροχρόνιους επηρεασμούς του άγχους ή όχι.
Παράγοντες που παίζουν ένα πάρα πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό είναι τραυματικά γεγονότα, ατυχήματα, λοιμώξεις, γενετικές διαταραχές.
Όταν συμβαίνουν όλα αυτά και επηρεάζεται ο νευράξονας της αντίδρασης τότε έχουμε μια μεγάλη ευαισθησία και στους νευροδιαβιβαστές και στους γενετικούς παράγοντες και στον συνδυασμό τους.
Το αποτέλεσμα των διαταραχών αυτών είναι απλές ασθένειες έως πολύ βαριά νοσήματα τα οποία πρέπει να περάσει κανείς γνωρίζοντας όμως πάντα ότι ο άξονας προέλευσης είναι η διαταραχή του νευροορμονικού άξονα.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.