ΣΤΙΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ 787 € .
Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ 60% ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΜΗ ΦΤΩΧΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.
Τώρα βέβαια αυτά δεν μπορούμε να τα κρίνουμε στην Ελλάδα γιατί ούτε ανάλογη οικονομία, ούτε ανάλογες στατιστικές έχουμε, έχουμε όμως ακριβώς την ίδια ψυχική επίδραση σε ότι αφορά την εμφάνιση της φτώχειας.
Φτώχεια σημαίνει υποβάθμιση, σημαίνει απώλεια ψυχολογίας και το κυριότερο από όλα σημαίνει πτώση αισθημάτων και πνευματικής δραστηριότητας.
Καμία ισχυρή νοημοσύνη δεν μπορεί να κρατήσει τις εγκεφαλικές ενέργειες στο επίπεδο δράσης που χρειάζεται κανείς για να επιζήσει ή να ζήσει καλά όταν ο ίδιος βρίσκεται, διατρέφεται, τέλος πάντως ζει σε καταστάσεις φτώχειας.
Το κακό είναι ότι το ποσοστό των φτωχών του μέσου Ευρωπαίου αναμένεται να αναπτυχθεί πάνω από 24%, δηλαδή ένας στους 4, τα επόμενα χρόνια, ενώ μέχρι τώρα είναι ένας στους 7 και κυρίως εις βάρος της στατιστικής της φτώχειας των νοτίων χωρών της Ευρωπαϊκής ένωσης.
Φυσικά μια αντίδραση για να έχει νόημα σε αυτήν την κατάσταση πρέπει να είναι όχι μόνο συλλογική αλλά πρέπει να έχει και κοινωνικό χαρακτήρα «αναδόμησης».
Πρέπει οπωσδήποτε να βρεθούνε οι τρόποι ώστε ξανά οι άνθρωποι να αποκτήσουν τα ψυχικά αποθέματα για να αντιμετωπίσουν αυτές τις καταστάσεις ειδάλλως θα συμβεί το αντίθετο.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.