ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΡΟΫΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΟΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΥΤΟΑΝΟΣΕΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.
Αυτά λοιπόν τα αυτοαντισώματα που έχουνε και ανοσοπρόβλεψη δηλαδή ας τα ονομάσουμε νοσοπροβλεπτικά αντισώματα είναι υψίστης σημασίας διότι μπορούν να δώσουν συρροή πληροφοριών σε ότι αφορά την κατάσταση του οργανισμού, το στάδιο της αρρώστιας ή της έκρηξης αυτηνής ή ακόμη συμπτώματα ή και συναφείς σχέσεις που έχει με άλλες αρρώστιες.
Πρόκειται δηλαδή για μια χαρτογράφηση των αντισωμάτων γιατί προκαλούνε ασθένειες ή και αιτίες που βασανίζουν περίπου το 10 με 12% του πληθυσμού.
Για παράδειγμα αυτά τα αυτοαντισώματα σε ότι αφορά τον διαβήτη τύπου 1 που είναι ένα μαρτύριο για τα νεαρά παιδιά μπορούν να διαγνωστούν άμεσα μετά την γέννα χωρίς μεγάλο κίνδυνο έτσι που να μπορεί να γίνει μια προληπτική θεραπεία για αυτήν την κατάσταση. Βέβαια αυτή την στιγμή δεν υπάρχουνε προληπτικές αμιγώς αγωγές αλλά υπάρχουνε αγωγές για τα ίδια τα αυτοάνοσα όπως π.χ. για τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 που όταν κανείς γνωρίζει ότι είναι σε εξέλιξη κάλλιστα μπορεί να το αντιμετωπίσει με μέρος των ειδικών φαρμάκων που ήδη υφίστανται και έτσι να έχει μια ευνοϊκή πορεία στο μέλλον.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.