ΗΔΗ ΤΟ 1885 ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΜΟΥ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ PAUL EHRLICH Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ.
Ο Ehrlich εκείνη την εποχή περίγραψε ότι γύρω από όλο το κεντρικό νευρικό σύστημα και κυρίως τον εγκέφαλο υπάρχει ένα «δίκτυο» από επιθηλιακά κύτταρα τα οποία προστατεύουν τον εγκέφαλο από τις διάφορες «βρωμιές» και τοξίνες.
Έτσι λοιπόν από εδώ εμποδίζει να εισέλθουν στον εγκέφαλο πράγματα τα οποία θα μπορούσαν να του κάνουν κακό.
Παράλληλα όμως ο φραγμός αυτός αποτελεί και ένα εμπόδιο για την ευκολία της φαρμακευτικής του αγωγής. Έτσι λοιπόν προέκυψε με τα χρόνια και ένας ιδιαίτερος κλάδος της ιατρικής ο οποίος εντατικοποιείται τώρα τελευταία ιδιαίτερα με το θέμα αυτό, ποιες ουσίες μπορούν να περάσουν, φαρμακευτικές εννοείται, από το δίκτυο προστασίας του εγκεφάλου προκειμένου να βοηθήσουν σε νοσηρές καταστάσεις.
Μια μεγάλη προσπάθεια γίνεται ιδιαίτερα για τους άσχημους, επιθετικούς καρκίνους του νευρικού συστήματος τα λεγόμενα γλοιοβλαστώματα.
Από ότι φαίνεται η έρευνα κατέδειξε ότι πέρα της ανατομικής παρουσίας του δικτύου προστασίας υφίσταται και ένα σύστημα με σήματα τα οποία αν χρησιμοποιούμε καταλλήλως μπορεί να ανοιγοκλείσουν τα ενδοθηλιακά κύτταρα που φτιάχνουν το δίκτυο σαν κουρτίνα, Αυτό θα είναι μια πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.