ΣΥΝΟΔΑ ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΩΝ

ΟΙ ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΕΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΠΛΟΚΕΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΜΕΡΙΚΑ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟ ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΑΣ.
Για παράδειγμα στον πονοκέφαλο που προέρχεται από την κροταφική αρτηρία έχουμε εστιακά ένα τέντωμα του δέρματος και μια εξαφάνιση της παλμικότητας και της συστολής της κροταφικής αρτηρίας.
Ο πονοκέφαλος τα συνοδεύει αυτά τα δύο και μπορεί να είναι διάχυτος ή τοπικός ή να έχει άλλη μορφή αλλά αυτά τα δύο φυσικά στοιχεία είναι χαρακτηριστικά για αυτόν.
Όπως τα συνοδά νευρολογικά συμπτώματα π.χ στομαχική διαταραχή, ημιπάρεση, διπλωπίες που συνοδεύουν τις ημικρανίες την ώρα που συμβαίνουν.
Επίσης χαρακτηριστικά φαινόμενα είναι από το αυτόνομο νευρικό σύστημα όταν έχουμε τους επιθετικούς, αθροιστικούς ημικρανιακούς πονοκεφάλους που περιλαμβάνουν επίσης ερεθισμό από το ένα μάτι, δάκρυα, εκφορτώσεις από την μύτη και καμία φορά συστολή της κόρης.
Όσα αναφέραμε είναι χαρακτηριστικά και όταν υφίστανται αυτά τα συνοδά φυσικά συμπτώματα ή φαινόμενα τότε η διάγνωση δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.
Έχουμε μια σιγουριά η οποία μπορεί να αποκλίσει έναν μεγάλο αριθμό πονοκεφάλων.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.