Η ΚΑΜΠΙΝΑ ΤΟΥ AVATAR

Η ΚΑΜΠΙΝΑ ΤΟΥ AVATAR ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ.
Η καμπίνα του avatar περιλαμβάνει ένα χώρο με 700 κάμερες οι οποίες παρακολουθούν με μεγάλη ακρίβεια τις κινήσεις των διαφόρων αντικειμένων μέσω ενός προγράμματος.
Οι κινήσεις αυτές ιδιαίτερα όταν αναφέρονται σε σώματα ανθρώπων αναλύονται μέχρι δέκατα του δευτερολέπτου σε έναν υπολογιστή ο οποίος τα επανασυνδέει με ένα πρόγραμμα και τα προβάλει σε μια οθόνη στον αέρα.
Έτσι λοιπόν αυτός που βρίσκεται μεταξύ ειδώλου και κάμερας έχει πάρα πολλές φορές την αίσθηση ότι το σώμα του βρίσκεται στην εικόνα που προβάλει το avatar.
Από μετρήσεις που έχουνε γίνει έχει βρεθεί ότι μέχρι 10% απόκλιση από τον υπολογισμό του υπολογιστή το δέχεται ο άνθρωπος σαν μια «ψευδαίσθηση» οπτική της σχέσης του σώματός του με την εικόνα του avatar.
Από εκεί και πάνω μαθαίνει και τις ξεχωρίζει. Σε περίπτωση όμως που αυτό το ποσοστό μεγαλώνει και πηγαίνει στα 20% και πάνω τότε έχουμε την εμφάνιση μιας ψύχωσης και βλέπουμε ότι στην ουσία οι ψυχωτικοί άνθρωποι πέφτουνε σε αυτήν την κατάσταση της ψευδαίσθησης γιατί δεν έχουνε την αναλυτική δύναμη των κινήσεων που έχουνε οι φυσιολογικοί.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.