Η ΚΑΤΑΤΟΝΙΚΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΨΥΧΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ.
Επειδή πρόκειται για μια πάρα πολύ ιδιόμορφη αρρώστια όπου ο ασθενής στα μεσοδιαστήματα αισθάνεται τελείως υγιής και πολλές φορές διακόπτει την θεραπεία πρέπει να ληφθεί μέριμνα της συνέχειας της αγωγής.
Πράγματι η κατατονία σχιζοφρενικού τύπου όταν θεραπεύεται έγκαιρα και σωστά συνήθως με ένα μείγμα αντιβιοτικών και βενζοδιαζεπινών έχει θεαματικά αποτελέσματα. Ο ασθενής συνέρχεται γρήγορα, μπορεί να επανέλθει στην εργασία του, στην οικογένεια του χωρίς να δείχνει πλέον ακραία ψυχιατρικά συμπτώματα.
Το κακό είναι ότι όταν πέσει η δράση αυτών των φαρμάκων ο ασθενής είναι πάλι ευάλωτος σε όλες εκείνες τις αιτίες που τον οδηγούν στην κατατονία.
Για αυτό τον λόγο πρέπει η οικογένεια και οι συγγενείς να είναι συνέχεια πάνω από το «κεφάλι» και με τις οδηγίες του γιατρού να οδηγούνε τον ασθενή σταθερά να παίρνει την θεραπεία του χωρίς καμία διακοπή.
Είναι ο μόνος τρόπος για να τον προστατεύσουμε με σιγουριά από τα επόμενα επεισόδια και να έχει μια φυσιολογική ζωή.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.