ΤΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΕΣΗ

ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟ ΑΠΟΡΙΑΣ ΤΟ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΒΡΕΦΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝΕ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΣΩΣΤΟ» ΚΑΙ ΤΙ ΤΟ «ΛΑΘΟΣ».
Πρόκειται για ένα γενετικό κώδικα προγραμματισμένο σε ότι αφορά τον εγκέφαλο για την τοποθεσία και την λειτουργία των διαφόρων νευρολογικών κέντρων και διανευρωνικών σχηματισμών εντός του εγκεφάλου.
Φαίνεται ότι αυτό αποτελεί μια σταθερή γενετική οντότητα η οποία καθορίζεται από την γέννηση και παραμένει.
Πέρα όμως από αυτό σε ένα δεύτερο στάδιο υπάρχει ένα «υλικό» εγκεφαλικά διαπλωμένο με την μορφή κυττάρων σε όλη την έκταση του εγκεφάλου που σχηματίζει διάφορα νευρωνικά τόξα που σε ορισμένους χρόνους παίρνουν τα «αποτυπώματα» κάποιων εντυπώσεων τα οποία ανάλογα με την σημασία τους τα κρατούν για χρόνια (αντανακλαστικά) ή τα αποβάλουν μετά από μικρή επεξεργασία. Βέβαια είναι κάπως αρχέγονη η έννοια να παρουσιάζεις τον εγκέφαλο και να τον αναλύεις με αυτόν τον τρόπο αλλά τα απλά πράγματα βρίσκονται ακριβώς στην σοφία και έτσι λοιπόν φαίνεται πως η φύση προικίζει με αυτού του είδους τον διαχωρισμό τον εγκέφαλο από την στιγμή της γέννησής του.
Έτσι λοιπόν ξεκινάει με δύο ταχύτητες. Μια με δεδομένη την κατασκευή του και μια δεύτερη με αυτή που θα την εμπλουτίσει.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.