Η ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΑΝΙΝΗΣ

Η ΜΕΛΑΝΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΞΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΜΙΝΟΞΥ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΟΡΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΜΕΛΑΝΙΝΗΣ.
Το σπουδαίο είναι ότι η μελανίνη εκεί που υπάρχει δημιουργεί για τα νευρικά κύτταρα μια ευφορία και μια ανάπτυξη και είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι δεσμεύει και τις τοξίνες από διάφορα τοξικά είδη όπως είναι π.χ. τα ναρκωτικά και κοκαΐνη.
Άρα δηλαδή με την μελανίνη μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και αυτές τις ουσίες σαν μέθοδο αποτοξίνωσης. Επίσης η μελανίνη σαν νευροδιαβιβαστής βοηθάει πάρα πολύ στην διενέργεια των κινήσεων και στην αρμονία των κινήσεων για αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν θεραπεία για το Πάρκινσον μαζί με άλλες ουσίες ενώ τακτικά στον αλφισμό μια αρρώστια που δεν υπάρχει μελανίνη στο δέρμα, βλέπουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί εμφανίζουνε βαρηκοΐα και αρχές Πάρκινσον πάρα πολύ γρήγορα.
Γενικά η μελανίνη είναι μια ουσία που χρήζει ακόμη έρευνας και ιδιαίτερα σε ότι αφορά τον ρόλο της με το κεντρικό νευρικό σύστημα προκειμένου να ξέρουμε πόσο μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε προς όφελος των ασθενών.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.