Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ «ΚΟΡΟ»

ΤΟ ΚΟΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΑΠΟΚΛΙΣΗ, ΜΟΙΑΖΕΙ ΔΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΣΤΕΙΡΩΣΗΣ.
Χαρακτηριστικό είναι στους Κινέζους ότι η εμφάνιση της νόσου του «Κόρο» έχει πάντοτε κυρίως δράση στις μεγάλες ηλικίες και σε μετάφραση σημαίνει αυτό που λέμε «κεφάλι της χελώνας». Είναι ένας έντονος φόβος όπου υπάρχει η αγωνία ότι τα γεννητικά όργανα μικραίνουνε πάρα πολύ σχεδόν χάνονται και σκεπάζονται από το λίπος της κοιλιάς και ταυτόχρονα υπάρχει ο φόβος του θανάτου διότι πιστεύουν εκεί από τις παραδόσεις ότι όταν εμφανίζεται αυτό έρχεται και ο θάνατος.
Ο ισχυρισμός ότι τα γεννητικά όργανα εξαφανίζονται στην κάτω κοιλία αφορά άνδρες και γυναίκες αλλά κυρίως άνδρες οι οποίοι πασχίζουν με κάθε τρόπο να το αποφύγουν. Μέχρι τώρα αντιμετωπιζόταν με την κλασσική κινέζικη ιατρική η οποία μεταξύ των άλλων εμφάνιζε και εντάσεις στην περιοχή, συσπάσεις ή καμιά φορά και μηχανική επέκταση του μορίου του που πολλές φορές κατέληγε σε μοιραία τραύματα. Οι Κινέζοι παραδοσιακοί γιατροί πιστεύουν ότι πίσω από το «Κόρο» εμφανίζονται περίπου 180 ψυχιατρικές αρρώστιες.
Τα τελευταία χρόνια μετά την είσοδο της Κίνας στον Δυτικό «πολιτισμό» μεταξύ των άλλων οι ιατρικοί οργανισμοί αποφάσισαν να βάλουν και την αρρώστια αυτή με το όνομα «Κόρο» ή ατελές «Κόρο» στον διεθνή κατάλογο των ασθενών.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.