Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΝΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΜΑΣΤΟΥ Η ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΕΣ ΜΕΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΜΕ ΠΟΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΟΥΝΕ ΑΥΤΕΣ.
Όταν μιλάμε για εγκεφαλικές μεταστάσεις κατ’ ουσίαν αναφερόμαστε σε μια τεχνική που λέγεται αγγειογένεση δηλαδή ακριβώς σε υγιείς θέσεις στον εγκέφαλο αρχίζουν και δημιουργούνται μικρά αγγεία τα οποία περιβάλουνε άτυπα καρκινικά κύτταρα και τα τροφοδοτούν με οξυγόνο έτσι ώστε να αναπτυχθούν και μάλιστα όσο πιο γρήγορη είναι η αγγειογένεση τόσο μεγαλύτερος και ταχύτερος ο όγκος ανάπτυξης της μετάστασης.
Η συνέπεια είναι να προκύψουν δευτερογενής συμπτώματα όπως είναι μετά από εγκεφαλικές βλάβες και στο τέλος, λόγω του αδιαχώρητου που δημιουργούνε οι μεταστάσεις να προκύψει οίδημα και θάνατος.
Από το τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου μια ανακάλυψη χρώσης των κυττάρων της μετάστασης και παρατήρησης με το μικροσκόπιο των δύο φωτονίων, μια ιδιαίτερη κατασκευή που μπορεί να έχει πολύ πιο προσεκτική παρατήρηση και μεγαλύτερη πληροφόρηση σε ότι αφορά τις μεταστάσεις βρέθηκε ότι είναι δυνατόν να παρατηρηθούν αυτές σχεδόν ανά ώρα και να είναι σε θέση να εξαχθούν μεγάλα συμπεράσματα σε ότι αφορά την ανάπτυξη τους.
Έτσι λοιπόν ανακαλύφθηκε ότι οι μεταστάσεις αυτές κερδίζουνε γρήγορα χρόνο μόλις περάσουν τα τοιχώματα των αγγείων και αρχίσει η έντονη αγγειογένεση.
Μια παρεμβολή εκεί με επιπλέον μια θεραπευτική αγωγή είναι δυνατόν να καθυστερήσει την εξέλιξη των μεταστάσεων ακόμη και για χρόνια.
Σε ορισμένες ήπιες μορφές συζητιέται και η πιθανότητα εξάλειψης της.
Βέβαια τα πειράματα είναι νέα, αλλά όμως είναι ουσιαστικά και επειδή ακριβώς πρόκειται για τον καρκίνο θα αρχίσουνε έντονες έρευνες σε αυτό το σημείο πάρα πολύ γρήγορα.
Αυτό θα δώσει την δυνατότητα για νέες θεραπευτικές αγωγές.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.