ΤΟ ΙΣΧΑΙΜΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΚΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΒΓΑΖΕΙ» ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ.
Τα ισχαιμικά επεισόδια είναι δυνατόν να συμπεριλαμβάνουνε όλο τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό και να δημιουργούν στις πιο απίθανες καταστάσεις εικόνες τέτοιες που πρέπει κανείς να έχει στο μυαλό ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ηλικιωμένους ασθενείς.
Πάρα πολύ χαρακτηριστικά είναι τα συμπτώματα όπως οι παραισθησίες, οι αδυναμίες και η σπαστικότητα που εμφανίζονται στα κάτω άκρα από την μία ή την άλλη μεριά χωρίς να έχουνε σαφή νευρολογική τοποθέτηση και έτσι να δίνουνε την ιδέα ότι πρόκειται για «κούφια» παράπονα ηλικιωμένων ανθρώπων.
Αυτό πρέπει να εξετάζεται λεπτομερώς ιδιαίτερα όταν αυτοί οι ασθενείς βρίσκονται σε χρόνια αντιπηκτική αγωγή όπως συνήθως γίνεται για αγγειοκαρδιακούς λόγους που είναι δυνατόν στην περιφέρεια των μικρών αγγείων του νευρικού συστήματος να δημιουργούνε αιμορραγίες ή μικροέμφρακτα αιμορραγικά με ανάλογη συμπτωματολογία.
Επειδή δε αυτές οι ασθένειες είναι ασθένειες «διαρκείας» πρέπει να εξετάζονται πολλές φορές και με ιδιαίτερη προσοχή και επιμονή στα ίδια σημεία ακόμη και αν χρειαστεί να κάνουμε διπλές εξετάσεις όπως μαγνητική τομογραφία ή ηλεκτρομυογράφημα προκειμένου να βεβαιωθούμε.
Μερικές φορές που η διάγνωση είναι έγκαιρη είναι και η θεραπευτική παρέμβαση ανάλογη. Σε άλλες περιπτώσεις απλώς μπορούμε να κάνουμε συντηρητική αγωγή όσο ζει ο ασθενής.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.