ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ

ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΝΟΣ ΚΥΤΤΑΡΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ.
Εκεί φαίνεται πως είναι καταγεγραμμένη πλέον η διαφθορά που μας χαρακτηρίζει και μας ταλαιπωρεί σαν έθνος.
Με την λέξη έθνος συγκροτούμε τους ανθρώπους που απαρτίζουνε μια κοινωνία ίδιας γλώσσας, εθίμων ακόμη και ψυχώσεων διαχρονικά.
Σήμερα ένα από τα παλαιότερα έθνη που υφίστανται ακόμη, αν και ολιγάριθμο πια, είναι το ελληνικό έθνος.
Κύριο χαρακτηριστικό για την συνύπαρξη και την συνοχή του έθνους είναι η ταύτιση της δράσης του ιππόκαμπου σε όλα τα κεφάλια που μιλάνε την ίδια γλώσσα.
Είναι αυτό που προάγει τον πολιτισμό και όταν δεν συντονίζεται καλά η ζυγαριά των ιππόκαμπων στον εγκέφαλο έχουμε την σχιζοφρένεια.
Δείγματα τέτοιας πολιτικής σχιζοφρένειας είναι πάρα πολλά μεταξύ των οποίων και η διαφθορά.
Μια διαφθορά η οποία πλέον είναι «λογική» συντηρητέα διαχρονικά στον ελληνικό χώρο και το κυριότερο από όλα μη καταπολεμήσιμη.
Φαίνεται αστείο αυτό που πιέζουν οι Ευρωπαίοι να κάνει η Ελλάδα, δηλαδή να κόψει τα κεφάλια της διαφθοράς όταν είναι γνωστό ότι υπάρχει σαν Λερναία Ύδρα και υποστηρίζεται έντονα από τον ψυχισμό των Ελλήνων.
Κάθε προσπάθεια αποκοπής από την διαφθορά θα γεννήσει πλέον στους πολίτες αυτούς που την έχουνε μέσα στην γονιδιακή τους μνήμη σαφώς μια σειρά ψυχικών διαταραχών σχιζοφρενικού τύπου.
Αξίζει να δούμε πως θα εξελιχθεί το παράδειγμα ιδιαίτερα με την τελευταία κυβέρνηση να αρχίζει εκστρατεία για αυτό το πράγμα.
Το πιο πιθανόν είναι αν επιμένει, η κατάρρευση της. Άλλωστε όπως είπε και ο Σολωμός, η διαφθορά στο έθνος μας είναι τόσο γενική με τόσο βαθιές ρίζες που με κάνει να σαστίζω.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.