ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ

ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΙΝ 21 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ Ο ΡΟΥΜΑΝΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΙ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΜΙΑΣ ΑΥΛΗΣ ΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗΣΟΑΡΑ.
Αυτό αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός βέβαια που έχει την σημασία του και την ιστορική του ανάπτυξη ιδιαίτερα για ένα δικτάτορα που επί 20 χρόνια διέπραττε συνεχώς αυτό που λέμε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σε ότι αφορά τον Ρουμανικό λαό αλλά και όσον αφορά και την δομή της χώρας του παίρνοντας μια χώρα που πραγματικά ιδιαίτερα πλούσια και σε πολύ καλή κατάσταση, κατάφερε να γίνει η ουρά των Βαλκανίων.
Πέρα όμως από αυτά αυτό που νευρολογικά ενδιαφέρει είναι αυτό που λέει ο εισαγγελέας της δίκης που στήθηκε τότε πριν 20 χρόνια λίγο πριν την εκτέλεση των Ρουμάνων δικτατόρων.
Του έκανε εντύπωση η έλλειψη νοημοσύνης, η αφέλεια και κυρίως το μεγάλο έλλειμμα αντίληψης που είχανε οι δύο δικτάτορες κατηγορούμενοι.
Ο Τσαουσέσκο και η γυναίκα του Έλενα. Του έδωσαν λέει την εντύπωση παιδιού που του παίρνεις το παιχνίδι από τα χέρια εν προκειμένω πυρομανία, και δεν είχανε την παραμικρή δυνατότητα άρθρωσης αμυντικού ή απολογητικού λόγου. Επρόκειτο για δύο ανθρώπους σε σύγχυση όπου κυριολεκτικά δεν καταλάβαιναν τι συμβαίνει και το μόνο που ήθελαν ήταν να εξακολουθούν να τυρανούν την Ρουμανία.
Αξίζει να αναφερθεί αυτό το γεγονός από έναν άνθρωπο που ήταν αυτόπτης μάρτυς και παράλληλα μέτοχος στην όλη ιστορική διαδικασία της εποχής.
Αυτό το έλλειμμα νοημοσύνης που τόσο τακτικά παρατηρείται στην πολιτική βασανίζει νοήμονες λαούς από μικρόνους ηγέτες.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.