ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΝΑΣ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗ ΤΟΥ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ.
Κάθε πολίτης είναι ηθικά υποχρεωμένος και για τον εαυτό του και για τους συμπολίτες του σε μια δημοκρατία να παρακολουθεί τα πολιτικά δρώμενα, να συμμετέχει στα κοινά και να κρίνει τους πολιτικούς άνδρες.
Η αφθονία των πολιτικών ανδρών σε κάθε δημοκρατία δίνει την ευκαιρία στον απλό πολίτη να διαλέξει τον εκπρόσωπό του, ανάλογα τα προσωπικά του πιστεύω, τις πολιτικές του πεποιθήσεις και την ενσυναίσθηση.
Όσον αφορά την ενσυναίσθηση, πρόκειται για εκείνη την εγκεφαλική λειτουργία όπου ο ένας μπορεί να αντιλαμβάνεται τι έχει στο μυαλό του ο άλλος, χωρίς διπολική λεκτική αντιπαράθεση.
Πάρα πολλοί πολίτες θέλουν ή προσδοκούν έναν πολιτικό αρχηγό με πλεόνασμα φαντασίας, όραμα, δυναμικότητα και τα λοιπά κοινότυπα, όπως τιμιότητα, ορθότητα λόγου, σεμνότητα κλπ που κάθε τόσο αναγγέλλονται.
Σε κάθε ανασχηματισμό αυτό που εκφράζεται είναι η προσπάθεια του αρχηγού της ολοκλήρωσης του έργου του μέσω των ικανοτήτων νέων προσώπων που ως τώρα δεν είχαν δοκιμαστεί ή επαρκώς αξιοποιηθεί. Έτσι, ο Έλληνας πολίτης, που περίμενε το λόγο του πρωθυπουργού σχετικά με το σημείο αυτό στον τελευταίο ανασχηματισμό, διαπίστωσε με μεγάλη έκπληξη την απόλυτη έλλειψη φαντασίας.
Ο λόγος ήταν σχεδόν πανομοιότυπος με τον προηγούμενο της ανάληψης της κυβέρνησης και πάρα πολλές ομοιότητες με τον πιο προηγούμενο κάποιου ανασχηματισμού μερικά χρόνια πριν.
Η ουσιαστική διαφορά ήταν η φράση που έκλεινε το λόγο με ένα απόλυτα καινούριο ευχολόγιο. Τέτοια έλλειψη φαντασίας μπορεί κανείς να βρει μόνο σε μετεξεταστέους της έκθεσης ιδεών των γυμνασιακών τάξεων.
Τουλάχιστον, αν δεν μπορείς να κάνεις κάτι, να έχεις τον τρόπο να το λες κάθε φορά με άλλα λόγια.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.