ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ, ΑΠΟ 50 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ, ΒΡΗΚΑΝ ΟΤΙ Η ΕΡΩΤΙΚΗ ΕΛΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ.
Πρέπει ομολογουμένως, αν και σπάνια από την εμπειρίας μας πιστοποιείται κάτι τέτοιο, να δεχθούμε τα αποτελέσματα του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, διότι στα μηχανήματα που χρησιμοποίησαν, όπως είναι ο μαγνητοεγκεφαλογράφος και ο μαγνητικός τομογράφος ποζιτρονίων, η αξιοπιστία τους είναι υπεράνω κάθε αμφισβήτησης.
Και οι δύο ερευνητικές μέθοδοι πιστοποιούν εγκεφαλικές δραστηριότητες, που είτε υπάρχουν, είτε δεν υπάρχουν. Χρησιμοποιώντας τα δύο διαγνωστικά αυτά τεστ με κατάλληλες προβολές, π.χ. φωτογραφία συζύγου ή ερωμένης ή άλλων ταινιών ανάλογου ύφους, με ταυτόχρονη νευροφυσιολογική ή νευροβιολογική καταγραφή του εγκεφάλου, απέδειξαν ότι πάρα πολλά ζευγάρια, έστω και μετά από μια 20ετία συμβίωσης, έχουν αυξημένη ερωτική διάθεση ο ένας για τον άλλο.
Όσο κι αν ακούγεται ροζ και χαριτωμένο, είναι μεγάλης επιστημονικής σημασίας, διότι άλλο ερωτική επιθυμία και άλλο αγάπη. Η αγάπη, η οποία είναι επίσης εγκεφαλική λειτουργία, ξεκινάει από το μετωπιαίο λοβό και είναι μία απόλυτα ελεγχόμενη ενσυνείδητα εγκεφαλική λειτουργία για ένα ή πολλά πρόσωπα, για συνεχή επαφή, συμπαράσταση, αλλαγή ιδεών και συμβίωση, χωρίς, όμως, απαραίτητα να υφίσταται η ερωτική διάθεση.
Σε αντίθεση, η ερωτική διάθεση είναι μία καλοπροαίρετη υπομανιακή κατάσταση, η οποία στοχεύει στην αναπαραγωγή μέσω της ερωτικής έλξης, προέρχεται από άλλους εγκεφαλικούς σχηματισμούς και απομονώνει τελείως τον εγκεφαλικό έλεγχο.
Βλέπουμε, λοιπόν, ότι και στους ηλικιωμένους και, μάλιστα, σε χρόνιες καταστάσεις, υπάρχει, και στην ίδια ένταση όσο με τους νέους, η ερωτική επιθυμία για συγκεκριμένα πρόσωπα και, μάλιστα, χωρίς επενέργεια διεγερτικών ουσιών ή φαντασιώσεων.
Αυτό είναι μία ακόμη μεγάλη επιβεβαίωση: ότι η σεξουαλικότητα είναι μία αμιγής εγκεφαλική υπόθεση, που χρησιμοποιεί το σώμα σαν ερωτικό σκεύος. Διαβάζεται λίγο απόλυτο, αλλά, οι έρευνες είναι αδιάψευστες.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.