ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΤΟ HARVARD ΤΗΣ ΒΟΣΤΟΝΗΣ, ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΕΤΑΝΟΥ ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ.
Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μία γνωστή νευρολογική ασθένεια με κύρια προβλήματα κινητικά, αισθητικά και ψυχικά. Έχει περιγραφεί πάρα πολλές φορές και γύρω από αυτή έχουν γίνει χιλιάδες εργασίες, σε ότι αφορά παθογένεια, εξέλιξη και συμπτώματα.
Τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλη προσπάθεια να ανακαλυφθούν νέες θεραπευτικές μέθοδοι που ανακουφίζουν ή γιατρεύουν την ασθένεια.
Μία τελευταία έρευνα είναι αυτή του Harvard της Βοστόνης, η οποία είναι άξια αναφοράς, γιατί πιθανόν να έχει και ουσιώδεις θεραπευτικές προεκτάσεις. Η ανοσοποίηση μέσω της τοξίνης του τετάνου, είτε γίνεται φυσικά, είτε γίνεται με εμβόλιο, έχει βρεθεί να έχει μια προστατευτική δραστηριότητα, σε ότι αφορά την ανάπτυξη της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Ο λόγος είναι ότι η τοξίνη αυτή περιέχει φυσιολογικά Τ κύτταρα και έχει ένα πολύ δυναμικό, ανασταλτικό αποτέλεσμα, σε ότι αφορά την παθογένεια της σκλήρυνσης κατά πλάκας, αλλά και σε άλλες νευρολογικές αρρώστιες.
Η ομάδα επιστημόνων του Harvard εφαρμόζοντας μίας επιδημιολογική έρευνα (μετανάλυση) βρήκε, στις εξετάσεις που έκανε, ότι, παρόλο που πλέον όλος ο δυτικός πληθυσμός εμβολιάζεται με την τοξίνη του τετάνου, εάν αυτή γίνει σε δεδομένο χρόνο, υπάρχει η δυνατότητα να καθυστερήσει μέσω της ανοσολογικής δράσης που προκαλεί, τη διάρκεια εξέλιξης της παθογένειας της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Πρόκειται για μία πάρα πολύ σημαντική εντόπιση, διότι δίνει την ευκαιρία στη βάση αυτή να αναπτυχθεί, πέραν της θεωρίας, μία πιθανή θεραπευτική αγωγή, ακόμη στις ήδη υπάρχουσες καταστάσεις, προκειμένου να βελτιώσει ή να αποθεραπεύσει, ορισμένες περιπτώσεις με σκλήρυνση κατά πλάκας.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.