ΑΓΓΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΕΝΤΟΠΙΣΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ. Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΥΤΗ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΟΡΜΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗΣ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ.
Από πολύ παλιά είναι γνωστό ότι η τεστοστερόνη παίζει κορυφαίο ρόλο στην ωρίμανση και ανάπτυξη του εγκεφάλου. Για το λόγο αυτό παρατηρείται πολύ τακτικά σε προηγμένα γενετικά ινστιτούτα να υπάρχουν πίνακες αναλογιών της εξέλιξης της ενδομήτριου και εξωμητρίου ζωής σχετικά με την ορμόνη αυτή.
Έτσι, Βρετανοί επιστήμονες διαπίστωσαν πως, στην εγκυμοσύνη, ορισμένα μωρά έχουν ήδη ακόμη στην κοιλιά της μητέρας τους αυξημένη τεστοστερόνη και μακρύτερα δάχτυλα. Κάποια από αυτά τα μωρά, όταν γίνουν χρηματιστές, αποδεικνύονται πολύ ικανότεροι από αυτούς, που έχουν κοντά δάχτυλα, δηλαδή, λιγότερη τεστοστερόνη.
Ο λόγος αναφέρεται στο ότι η τεστοστερόνη αυξάνει την αυτοπεποίθηση, τη διάθεση για επικίνδυνη ζωή, την ενεργητικότητα, την επαγρύπνηση, την ταχύτητα αντίδρασης, ότι χρειάζεται, δηλαδή, για να πετύχει κανείς στο χρηματιστήριο και να φτάσει στις κορυφαίες θέσεις.
Οι ερευνητές σαν κορυφαίο επιχείρημα φέρουν το παράδειγμα ότι λίγες γυναίκες έχουν την ικανότητα αυτή, όπως και να οδηγήσουν σπορ αμάξια ή να παρκάρουν γρήγορα με την όπισθεν.
Βέβαια, αυτό αποτελεί μία θεωρία, που σαφώς έχει μία βάση και πρέπει να συζητηθεί και οπωσδήποτε αυτά που αναφέρουν οι ερευνητές για την τεστοστερόνη εμπεριέχουν μια αλήθεια. Αλήθεια είναι ότι η τεστοστερόνη βοηθά αρκετές φορές το μήκος των δαχτύλων, αλλά, αν πάντα έχει η επιθετική συμπεριφορά που προκαλεί το αναλογικό αντίβαρο του οικονομικού κέρδους, δεν το γνωρίζουμε.
Αν λάβει κανείς υπόψη την κατάσταση της χρηματοοικονομικής και χρηματοπιστωτικής κατάστασης της λονδρέζικης αγοράς αυτόν τον καιρό, θα καταλήξει εύκολα στο γεγονός ότι το μισό της θεωρία,ς σε ότι αφορά την επιτυχία του χρήματο,ς πρέπει μάλλον να ανασκευαστεί.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.