ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, ΣΑΝ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΙΔΙΟΦΥΙΑ.
Η Λουκρητία Βοργία, που έζησε από το 1480 έως το 1519 στη Ρώμη, έμεινε με την ιστορική σφραγίδα της μοιραίας γυναίκας, που εξόντωνε άνδρες και εχθρούς με τη γοητεία της ή τα δηλητήριά της.
Θεωρείτο σα γυναίκα – έκφραση και εξοχή της ίντριγκας και εγκληματικής πλοκής. Σε σημείο τέτοιο είχε φθάσει η φήμη της, που και ο Αμερικάνος ήρωας της Δύσης, ο Μπούφαλο Μπιλ, έδωσε το όνομά της στην καραμπίνα του.
Και, όμως, έρευνες της ιστορικού Σιραρντο του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, κατοχυρώνουν τη δυναμική ισπανικής καταγωγής Ιταλίδα καλλονή (φωτό), σαν μια ιδιαίτερα προικισμένη με οικονομική οξυδέρκεια γυναίκα.
Η μελέτη των ιστορικών κειμένων και συμβολαίων (Χρυσόβουλα) της εποχής δείχνουν ότι η ξανθιά καλλονή αγόραζε άγονες εκτάσεις των πολλών στρεμμάτων, τα οποία αξιοποιούσε ταχύτατα με υδραυλικές εγκαταστάσεις και ρυθμιζόμενες καλλιέργειες, κυρίως δημητριακών, φασολιών, ελιών, κρασιού κλπ.
Μετά, εκμεταλλευόμενη γη και παραγωγή, πολλαπλασίαζε συνεχώς τα κέρδη της μέχρι να γίνει μία από τις πλουσιότερες Ρωμαίες.
Το σπουδαιότερο όλων ήταν ότι ομορφιά και γοητεία όντως ήταν τα μεγάλα της κοινωνικά όπλα, όχι, όμως, για λόγους φιλαρέσκειας, αλλά, περισσότερο για την αύξηση του πλούτου της.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.