Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΙΑΤΡΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
Σε μια από τις μεγαλύτερες Γερμανικές κλινικές, και συγκεκριμένα στην Πανεπιστημιακή Κλινική Σαριετέ του Βερολίνου, γεννήθηκαν από μια 24χρονη μητέρα εξάδυμα, όπως φαίνεται στην φωτογραφία, σαφώς λιποβαρή μεταξύ 700 έως 900 γραμμαρίων το καθένα, τα οποία με τις προσπάθειες έξι γιατρών και 23 νοσηλευτών και μαιών γεννήθηκαν όλα ζωντανά και ασφαλή, γενικά, όμως, με προβλήματα σε ότι αφορά την φροντίδα τους, διατροφή τους και κυρίως τις αντιδράσεις του συστήματος αμύνης (ανοσοποιητικό).
Οι γιατροί χαρακτήρισαν την όλη διαδικασία εγκυμοσύνης και τοκετού σαν ένα ιατρικό λάθος. Ένα παρόμοιο τέτοιο λάθος είχε παρουσιαστεί και το 1988 και συγκεκριμένα, έφερε τον τότε ιατρικό κόσμο της Γερμανίας σε μεγάλη αμηχανία μη γνωρίζοντας κάτω από ποιες διαδικασίες εμφανίστηκαν αυτά τα εξάδυμα με όλα τα ιατρικά προβλήματα που παρουσίαζαν.
Βέβαια, από τότε και μετά στις χρόνιες έρευνες που ξεκίνησαν αποδείχθηκε ότι το μεγάλο μέρος της υπευθυνότητας σε αυτό παίρνουν οι ίδιοι οι γυναικολόγοι που επιβλέπουν τις κατά καιρούς προσπάθειες τεχνητής γονιμοποίησης. Όσο καλοπροαίρετα και όσο επιστημονικά και να γίνονται κατά καιρούς αυτές οι προσπάθειες τεχνητής γονιμοποίησης, εμφυτεύσεις εμβρυακών κυττάρων κ.τ.λ. φέρνουν μεγάλη διαταραχή στους βιορυθμούς του οργανισμού της μέλλουσας μητέρας, οι οποίοι παραμένουν και πέρα του κύκλου της εγκυμοσύνης.
Δηλαδή, έχουμε κύτταρα που παραμένουν ενεργά και δυνατόν να γονιμοποιηθούν ή να προκαλέσουν συνθήκες γονιμοποίησης έπειτα από πολλούς νέους κύκλους. Με αυτόν τον τρόπο στα πολλαπλά έμβρυα που έρχονται στην ζωή με τον τοκετό έχουμε μια άνιση κατανομή του γενετικού υλικού, άρα και των μηχανισμών προστασίας τους.
Ακόμη δεν είναι γνωστό με ποιόν τρόπο γίνεται αυτό και υφίστανται μόνο υποθέσεις, αλλά, το αποτέλεσμα παραμένει αναλλοίωτο. Το αποτέλεσμα περικλείει τρεις βασικούς κινδύνους.
Πρώτα από όλα, για την ίδια την μητέρα, που εκτίθεται σε τέτοιους γονιδιακούς πειραματισμούς επανειλημμένα, δεύτερον για την υγεία της σε μια τέτοιας έκτασης διαδικασία τοκετού και τρίτον, και κυριότερο, για την ζωή και την ανάπτυξη των εμβρύων που εσωκλείουν μέσα στα κύτταρά τους ένα άνισα κατανεμημένο γενετικό υλικό.
Συνεπώς, σωστά οι γιατροί του Πανεπιστημίου του Βερολίνου μιλάνε για ιατρικό λάθος. Θα πρέπει έτσι να αντιμετωπιστεί μέχρι καινούριες έρευνες με νέα σίγουρα αποτελέσματα να εξασφαλίζουν μητέρα και έμβρυα από τυχόν διαταραχές. Μέχρι τότε μεγάλη προσοχή με τα παιδιά της τεχνητής γονιμοποίησης.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.