ΣΟΥΗΔΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΤΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΓΚΕΡΑΣΜΟΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Το νοσοκομείο Καρολίνσκα, στη Στοκχόλμη, έκανε μία πάρα πολύ μεγάλη έρευνα βασιζόμενο στο Μητρώο Διδύμων της Σουηδίας, το οποίο είναι το πλέον εμπλουτισμένο για την περίπτωση αρχείο του κόσμου. Συμπεριλαμβάνει σχεδόν 50.000 διδύμους, που γεννήθηκαν από το 1959 μέχρι σήμερα.
Από αυτούς τους διδύμους επιλέχθηκε ένα δείγμα 3.826 διδύμων, εκ των οποίων οι 2.320 ήταν ομοζυγώτες και οι 1.506 ετεροζυγώτες. Από αυτό το δείγμα περίπου το 5% των ανδρών και το 8% των γυναικών δήλωσαν ότι είχαν μια σεξουαλική επαφή με άτομα του ιδίου φύλου τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Στην έρευνα αυτή καταλογίσθηκαν και αρχειοθετήθηκαν οι σεξουαλικές προτιμήσεις των διδύμων, η συμπεριφορά τους, το περιβάλλον, ακόμη και οι ιδιαιτερότητες που υπήρχαν, συγκρίθηκαν μεταξύ τους, αναλύθηκαν και εκτιμήθηκαν.
Περίπου το 40% των ανδρών στους διδύμους έδειξε ότι είχε μια γενετική επίδραση σε ότι αφορά τη σεξουαλικότητα, ενώ στις γυναίκες το ποσό αυτό ήταν περίπου στο μισό. Γεγονός που κατέδειξε ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός στις γυναίκες δεν καθορίζεται τόσο αυστηρά από γενετικής πλευράς, όσο στους άνδρες.
Η περαιτέρω ανάλυση των διαφόρων παραγόντων, και κυρίως της κοινωνικής συμπεριφοράς, έδειξε ότι η έκθεση του εμβρύου στις ορμόνες κατά την κυοφορία ακόμη και η δράση του ανοσοποιητικού συστήματος της μητέρας, και η κληρονομική παράμετρος έχουν μία ουσιώδη συμβολή στη σεξουαλική ανάπτυξη του εμβρύου.
Πέρα από τις τυχόν γενετικές επιβαρύνσεις, ανάλογα με το αν είναι άνδρες ή γυναίκες, ένα πάρα πολύ ουσιαστικό ρόλο έχει και η επίκτητη επιρροή κατά τη διάρκεια της κύησης και μετά, καθώς και οι διάφοροι περιβαλλοντικοί παράγοντες στην ανάπτυξη της σεξουαλικής προτίμησης, και εν προκειμένου της ομοφυλοφιλίας.
Τελικά, στη μεγάλη έρευνα λήφθηκε η σολομόντειος απόφαση ότι περίπου γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες στην επιρροή της ομοφυλοφιλίας βαδίζουν περίπου έκαστος στο 50%.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.