ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑΡΑΓΜΕΝΟΣ ΥΠΝΟΣ


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΥΠΝΩΤΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ 10 ΜΗΝΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.
Η λαϊκή σοφία, πολύ πριν την ιατρική επιστήμη, έχει διαπιστώσει ότι τα πολλά χρέη φέρνουν κακό ύπνο. Ο σύγχρονος, όμως, τρόπος της ζωής αφήνει ένα περιθώριο πρωτοπορίας και στους γιατρούς να διαπιστώσουν ότι η οικονομική κρίση φέρνει και την κατάχρηση υπνωτικών χαπιών.
Σε ένα συνέδριο που έγινε σχετικά με αυτό το θέμα στο Κασελ της Γερμανίας πρόσφατα με τρόμο διαπιστώσαν οι ειδικοί ότι τα προβλήματα της αϋπνίας συνδεδεμένα με φόβο, κατάθλιψη και κατάχρηση χαπιών έχουν αυξηθεί κατά 20%. Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά την κατανάλωση των υπνωτικών με ή χωρίς συνταγή αυτή έχει διπλασιαστεί.
Εάν και οι οδηγίες από τους ευρωπαϊκούς ιατρικούς συλλόγους σε ότι αφορά την συνταγογράφηση των υπνωτικών χαπιών είναι πάρα πολύ αυστηρές, εντούτοις και συνταγές εύκολα δίνονται, και τα υπνωτικά χάπια μπορούν οι ασθενείς ακόμη πιο εύκολα μέσω ίντερνετ να τα προμηθεύονται.
Ο πρόεδρος των ιδιωτών ψυχιάτρων της Γερμανίας επικαλείται την στενότητα χρόνου των ιατρών, προκειμένου να διαγνώσουν επαρκώς τον τύπο της διαταραχής του ύπνου που πάσχουν οι ασθενείς.
Όπως αναφέρει ο ίδιος, ο μέσος ψυχίατρος έχει στην διάθεσή του δυόμισι με τρία λεπτά προκειμένου να εξετάσει, να βάλει διάγνωση, να γράψει την συνταγή την κατάλληλη για τις διαταραχές του ύπνου του ασθενούς.
Εδώ, σημειωτέων, πρέπει να τονιστεί ότι υπάρχουν πάνω από 18 διαφορετικές διαγνώσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη σύμφωνα με την διεθνή καταχώρηση των διαταραχών του ύπνου. Οδηγούμεθα, δηλαδή, εκ προοιμίου σε ένα αδιέξοδο όπου ο μεν γιατρός κάνει πως εξετάζει και ο ασθενής απλώς δέχεται μια συνταγή.
Όπως λένε οι σομνολόγοι (αγγλιστί το υπνολόγος) στην προκειμένη περίπτωση και όταν υπάρχουν διαταραχές του ύπνου λόγω οικονομικών συγκρούσεων πριν την λήψη οποιουδήποτε φαρμάκου, καλό είναι να ακολουθηθεί πρώτα «η υγιεινή του ύπνου» δηλαδή, να υπάρχει απόλυτη ησυχία στο υπνοδωμάτιο, να μην υπάρχει ούτε ρολόι, να είναι απόλυτα ήσυχος και ανεπηρέαστος στο κρεβάτι ο κοιμώμενος και να πηγαίνει νωρίς για ύπνο μετά από κάποια άσκηση.
Αυτό οδηγεί στις 90% των περιπτώσεων στην λύση του προβλήματος χωρίς χάπια. Όταν, λοιπόν, ο ενδιαφερόμενος χορτάσει υγιή ύπνο και σηκωθεί το πρωί μπορεί πλέον με ησυχία μετά να ασχοληθεί με την διεκπεραίωση των χρεών του και να προγραμματίσει την επόμενη ήσυχη νύχτα.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.