ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

ΤΑ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΦΑΡΜΑΚΑ ΧΩΡΙΣ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΑ PLACEBO ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ.
Ανθεπιβολή, δεισιδαιμονία και πίστη σε μαγικές ικανότητες που στην πραγματικότητα δεν υφίστανται κάνουν πολλές φορές την χορήγηση τους απαραίτητη. Το ανθρώπινο μυαλό και κυρίως στην περιοχή του μεταιχμίου έχει ένα νευρωνικό τόξο που διεγείρει τον εγκέφαλο σε μια πίστη για το μεταφυσικό και «αδύνατο».
Αυτό ακριβώς προωθεί την πίστη σαν εγκεφαλική ενέργεια πλέον του ανθρώπου για υπερφυσικές δυνάμεις και δραστηριότητες που δίνουν διέξοδο σε παθολογικές σκέψεις με έντονα παθολογικά δυναμικά και έτσι ανακουφίζεται ο βασανισμένος από τις ψυχολογικές πιέσεις άνθρωπος.
Πίστη στο υπεράνθρωπο και δεισιδαιμονία είναι εφευρέσεις του ίδιου του εγκεφάλου για την αυτοπροστασία του. Έτσι λοιπόν ο ασθενής παίρνει το εικονικό φάρμακο ανάλογα με την υπερβολική παρουσίαση του γιατρού που θα του δώσει θα νοιώσει και την ανάλογη δράση του.
Το ότι ακόμη η επιστήμη δεν έχει φτάσει στο σημείο να αντικαταστήσει αυτή την δράση και καταφεύγει ακόμη στα τρία αυτά δείχνει την αδυναμία της και τον δρόμο που έχει να διανύσει ακόμα.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.