ΜΟΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΓΟΝΙΔΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΪΝΩΝ ΤΟΥ ΓΟΝΙΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ «ΠΟΡΤΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ.

Στο κάθε κύτταρο υπάρχει και το γενετικό υλικό (DNA) το οποίο περιέχει κάποια παράγωγα που ανάλογα με την συμπεριφορά τους προκύπτουν υγιείς ή παθολογικές καταστάσεις.
Σε ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτών των γενετικών διαταραχών, έχουμε σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση των νευροπαθολογικών καταστάσεων ή ακόμη και ψυχικές διαταραχές. Όπως έχει ερευνηθεί και έχει δοθεί το «σήμα», σε αυτές τις περιπτώσεις, μικροπρωτεΐνες, τα λεγόμενα MRNA που παράγουν άλλες μεγαλύτερες πρωτεΐνες, πολλές φορές υφίστανται μια διαταραχή, που δημιουργεί τα κύτταρα εκείνα που τη μη φυσιολογική τους λειτουργία προάγει την αρρώστια.
Αυτός είναι και ο λόγος που ενώ πάντοτε οι αιτίες πρόκλησης διαφόρων νευρολογικών καταστάσεων σε διάφορες περιπτώσεις έχουν διαφορετική έκφραση, ένταση και τοπολογία.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, αν μπορούσαμε να έχουμε το «γενετικό» προφίλ που θα μας εντόπιζε τις συγκεντρώσεις αυτές των παθολογικών MRNA, έτσι ώστε να μπορούσαμε να τις συσχετίσουμε με τα διάφορα συμπτώματα, θα ήταν μια «αποθήκη» γονιδιακών αποτυπωμάτων (μοριακό προφίλ), που θα οδηγούσε άμεσα και στην έρευνα των φαρμάκων, των καταλλήλων δηλαδή ουσιών που θα έδιναν τη λύση στο εκάστοτε πρόβλημα.
Το ευτύχημα είναι ότι πλέον οι μοριακές αυτές αναλύσεις για διάφορες περιπτώσεις καρκίνου, ήδη έγιναν ρουτίνα και σιγά σιγά θα μπουν και στην έρευνα των νευρολογικών παθήσεων και πολύ περισσότερο και των νευρολογικών θεραπειών.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.