ΣΕ ΌΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΙΣΧΥΕΙ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΩΝ ΣΟΥΜΕΡΙΩΝ.
Πρόκειται για την διαδικασία, που πρώτοι οι Σουμέριοι ανέπτυξαν και κατέγραψαν, σε ότι αφορά τις πληγές. Η διαδικασία ήταν απλή και έγκειτο κυρίως στο καθαρισμό της πληγής με αλκοόλ και ταυτόχρονα βάζανε κάποιες αιμοστατικές ουσίες, καλά τυλιγμένες με καθαρά πανιά, που ήταν βουτηγμένα και αυτά στο αλκοόλ.
Οι ουσίες που χρησιμοποιούσα κατά κανόνα είχαν βάση την τουρπεντίνη, όπως ακριβώς και σήμερα.
Βλέπουμε λοιπόν ότι παρόλη την πάροδο των χρόνων, η διαδικασία περιποίησης των πληγών παρέμεινε η ίδια.
Βέβαια δεν συγκρίνεται η σημερινή κατασκευή των διαφόρων ουσιών και συσκευασιών που χρησιμοποιούνται για τις πληγές, αλλά οι σκέψεις από τη εποχή των Σουμέριων μέχρι σήμερα, δεν έχει αλλάξει.
Έτσι λοιπόν, όταν χρησιμοποιούμε για διάφορους λόγους ιατρικές παροχές, καλό είναι να σκεφτόμαστε ότι αυτές, οι περισσότερες, όπως προκειμένου τώρα για τις πληγές, είναι απόσταγμα χιλιάδων ετών και πολλών χρόνιων, σκέψης και διαφόρων πειραμάτων μέχρι να φτάσουν στην τελική τους μορφή.
Πάντως ή Σουμέριος ήσουν ή σημερινός πολίτης σε κάποια ιατρική μονάδα, η θεραπεία ήταν περίπου της ίδιας βάσης.
Βέβαια, σήμερα έχουμε προχωρήσει πολύ περισσότερο, αλλά σε άλλα πράγματα, όπως είναι οι απλές σκέψεις έχουμε μείνει ακόμη στην εποχή εκείνη.
Έτσι λοιπόν, πρέπει με ψυχραιμία να δεχόμαστε ότι ιατρική παροχή μας προσφέρεται με γνώμονα ότι στο περισσότερο των περιπτώσεων πρόκειται για παλιές εμπειρίες, βασιζόμενες σε νέες εφαρμογές.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.