ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΔΕΙΞΑΝΕ ΔΥΟ ΝΕΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΤΟ «SRY» ΚΑΙ ΤΟ «FOX L2» ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΡΙΖΟΥΝΕ ΤΟ ΦΥΛΟ ΣΕ ΠΟΝΤΙΚΙΑ. ΕΑΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΤΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΦΥΛΟΥ.
Συγκεκριμένα η ενεργοποίηση του ενός φέρνει την δημιουργία των όρχεων στους άνδρες ενώ η έλλειψη του αλλουνού φέρνει το ίδιο αποτέλεσμα.
Βλέπουμε λοιπόν ότι ο καθορισμός του φύλου είναι ένα γενετικό παιχνίδι που παίζει ένα ουσιαστικό ρόλο με τα γονίδια και μετά την σύλληψη. Συνεπώς μπορούνε κάποιοι να επηρεάσουνε το φύλο ανάλογα με το «παιχνίδι» αυτών των γονιδίων ακόμη και κατά την διάρκεια ή μετά την σύλληψη.
Πρώτα τα πειράματα αυτά έγιναν σε ποντίκια όπως έχει δημοσιευθεί στο περιοδικό «Cell» και υπάρχει μια αυτοσυγκράτηση σε ότι αφορά τις απόψεις.
Πάντως παρατηρήσεις παρόμοιες έχουνε γίνει και από γιατρούς και από βιολόγους που επιβεβαιώνουν το γεγονός με αρκετή σαφήνεια. Μένει να δούμε τα υπόλοιπα πειράματα και να εξηγήσουμε την φυλετική μας ύπαρξη πράγμα που θα δώσει ίσως και μεγάλη βοήθεια στην αντιμετώπιση πολλών δυσάρεστων καταστάσεων.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.