ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΥΠΝΟΒΑΣΙΑ

Η ΥΠΝΟΒΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΠΟΥ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΟΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΛΗΡΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Ένα τέτοιο φαινόμενο συνέβη στην Ελβετία όπου ξαφνικά ένας νεαρός αφού σηκώθηκε, προγευμάτισε κανονικά μετά πήρε το αυτοκίνητο, οδήγησε 23 χιλιόμετρα και έφτασε στο σπίτι των πεθερικών του. Εκεί παίρνοντας ένα μαχαίρι από την κουζίνα επιτέθηκε στην πεθερά του την οποία τραυμάτισε βαριά και τον πεθερό του λιγότερο.
Μετά από αυτό και στην εξέταση που διενεργήθηκε σε ένα κέντρο ύπνου κατόρθωσαν οι γιατροί να έχουνε μια εικόνα του εγκεφάλου κατά την διαδικασία της υπνοβασίας μέσα και από νευροφυσιολογικές εξετάσεις αλλά και από υπολογιστική μαγνητική τομογραφία.
Το αποτέλεσμα εξέπληξε τους πάντες όταν είδαν ότι η αιμάτωση τόσο του προμετωπιαίου εγκεφάλου όσο και των περιοχών που είναι συνδεδεμένες με την συνείδηση είχαν ατονήσει ενώ αντίθετα ήταν υπερφορτωμένα τα συναισθηματικά κέντρα και τα κέντρα της μνήμης.
Γεγονός που καταδεικνύει ότι σε αυτές τις περιπτώσεις ότι συμβαίνει, συμβαίνει μέσα από έντονη συναισθηματική φόρτιση όχι όμως και σε πλήρη συνείδηση.
Όπως κατέληξαν οι γιατροί στις περιπτώσεις αυτές έχουμε μεν ύπνο και μάλιστα έντονα συναισθηματικό αλλά καμία κατάσταση εκούσιας κίνησης ή ενέργειας.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.