ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΑΚΡΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΥΠΕΡΟΠΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΦΙΑΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
Η εικόνα που μας έδωσαν οι τηλεοράσεις της αντιμετώπισης του Έλληνα πρωθυπουργού από τους Ευρωπαίους ηγέτες χωρίς ίχνος σεβασμού σαν να επρόκειτο για έναν αρχηγό «Μεσογειακών Ινδιάνων» μας πληγώνει πολύ.
Ανιστόρητοι και κάτω του μετρίου Ευρωπαίοι γραφειοκράτες φορτωμένοι με το άγχος της απάντησης του πως η Ελλάδα ζει καλά κάνουν οτιδήποτε προκειμένου να διαπομπεύσουν τις αντιπροσωπείες μας.
Στον μέσο Έλληνα που είναι φύση ταπεινός και οπωσδήποτε όχι τόσο μέτριος όσο ο Ευρωπαίος η εικόνα αυτή φέρνει μια απόσταση που στην ψυχιατρική εμφανίζεται σαν παραθυμία.
Δηλαδή σαν μια αντιστροφή των αισθημάτων. Ακόμη περισσότερο έντονη είναι η απόσταση που δημιουργείται όταν κανείς ακούει τις «φούσκες» για οικονομική κατάρρευση και επίβλεψη ακόμα από ανθρώπους που ήδη δεν ξέρουν να κουμαντάρουν τα του οίκου τους π.χ. γερμανικές τράπεζες, τόσο καλά όσο ο μέτριος και εξίσου κακός Έλληνας τραπεζίτης. Καλούμενοι λοιπόν να ζήσουμε τα επόμενα 3-4 χρόνια σε καθεστώς παραθυμίας με έντονη απόσταση και ταπεινότητα.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.