Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Η ΟΜΑΔΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΣΑΝ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ» ΟΜΑΔΑ, ΌΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ.
Η ομάδα σήμερα είναι πολύ επίκαιρη σε ότι αφορά το κοινωνικό της χαρακτήρα.
Η ίδια η ύπαρξη της επαφίεται στην κοινωνική εμβέλεια που έχει, σε ότι αφορά τα ίδια της τα μέλη.
Τα μέλη, δηλαδή, που γνωρίζουν το ένα με το άλλο, και την δράση τους στην ομάδα και το γεγονός ότι ανήκουν στη ίδια αυτή ομάδα.
Δηλαδή, έχουν για μια κατάσταση αλληλοεπίδρασης και κοινής απόφασης όπου τα μέλη της ίδιας ομάδας έχουν την ίδια συμπεριφορά.
Η κοινωνική αυτή συμπεριφορά μπορεί να είναι ή προσωπικού χαρακτήρα συνεισφοράς του μέλους προς την ομάδα ή να αποτελεί μια μεταδοτικότητα της συμπεριφοράς της ομάδας προς το μέλος.
Βλέπουμε ότι με την υψηλή τεχνολογία και την αχαλίνωτη πλέον πληροφόρηση που υφίσταται μεταξύ των κοινωνικών ομάδων και των μελών των ομάδων, έχουμε μια αφάνταστα γρήγορη επικοινωνία, η οποία συντομεύει και τον χρόνο της λήψης απόφασης σε κάθε κοινωνική ομάδα.
Δηλαδή πλέον διαφοροποιείται η όλη ύπαρξη της κοινωνίας, πάνω στην «ομαδοποίηση» που αυτή με τις νέες συνθήκες προσφέρει.
Έτσι λοιπόν είναι πολύ εύκολο και η δημιουργία ειδικών δραστηριοτήτων και ειδικοτήτων ομάδων, αλλά και ταυτόχρονα η πρόκληση ανταγωνισμού μεταξύ τους από ανθρώπους που γνωρίσουν καλά την σύσταση τους και μπορούν να δημιουργήσουν τις συνθήκες ανταγωνιστικότητας μεταξύ τους.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.