ΑΓΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΤΙΣ ΑΓΓΕΙΙΤΙΔΕΣ, ΕΝΑΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ Η ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.
Λέγοντας ανοσολογική αντίδραση εννοούμε μια αντίδραση του αμυντικού συστήματος του ιδίου του οργανισμού προς τα ίδια του τα αγγεία δηλαδή λειτουργεί με έναν τρόπο αυτοκαταστροφής για τα αγγεία και ιδιαίτερα αυτά του εγκεφάλου.
Η διαδικασία αυτή ξεκινάει από ένα μη διαπιστωμένο αντιγόνο δηλαδή από μια ουσία που μπορεί να είναι η οποιαδήποτε του οργανισμού ή και ξένου οργανισμού αλλά οδηγεί στην παραγωγή ειδικών πρωτεϊνών που παράγουνε ένα αντιγόνο.
Το αντιγόνο αυτό σχηματίζει ένα σύμπλεγμα με το αντίσωμα, έπειτα αντιγόνου που δημιουργεί ο οργανισμός και πάει στο λεγόμενο δίκτυοενδοθηλιακό σύστημα.
Είναι αυτό το σύστημα που προστατεύει γύρω-γύρω τον εγκέφαλο.
Εκεί πέρα αν είναι αρκετά ογκώδες αυτό το σύμπλεγμα μπαίνει ανάμεσα στα κενά των ενδοθηλιακών κυττάρων και ενεργοποιεί αντιδραστικά την διαδικασία συμπληρώματος.
Έτσι λέγεται αυτή η διαδικασία που παράγει τα λυτικά ένζυμα εκείνης της περιοχής που προκαλούνε και την νέκρωση του αγγείου.
Η όλη αυτή διαδικασία επί το επιστημονικότερο λέγεται ανοσοσυμπλεγματική αγγειίτιδα.
Αυτή με την σειρά της πάλι προκαλεί και απελευθερώνει λεμφοκίνες οι οποίες είναι μικρά πρωτεϊνικά σώματα που πάνε και προκαλούνε ακριβώς την ίδια διαδικασία της αντιγονικής παραγωγής πιο πέρα.
Δηλαδή, κοντολογίς, έχουμε έναν κλειστό κύκλο καταστροφής για άγνωστο λόγο, κυρίως πρόκειται για μια λανθασμένη πληροφορία που παίρνει ο εγκέφαλος και βάζει το ανοσοποιητικό δηλαδή το αμυντικό του σύστημα σε δραστηριότητα να καταπολεμήσει έναν εχθρό που δεν υπάρχει και εν προκειμένω του καταστρέφει τα αγγεία με όλες τις γνωστές ασθένειες που είναι σαν αγγειίτιδες και είναι πάρα πολύ σοβαρές έως θανατηφόρες.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.