Ο ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ;
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΣΠΑΝΙΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ.
Το να έχει κανείς συνάχι είναι κάτι εύκολο, το αντιλαμβάνεται, πάει στο φαρμακείο, παίρνει τα ανάλογα φάρμακα και μετά την αντιβίωση και τα αποχρεμπτικά αισθάνεται πάλι ελεύθερος.
Μπορεί λοιπόν να φανταστεί τι είναι το συνάχι ή τι προεκτάσεις έχει για την ζωή του ή πως πρέπει να το αντιμετωπίζει ή καταλαβαίνει πως θα το αντιμετωπίσει αν του το πουν.
Στην περίπτωση μιας ασθένειας του εγκεφάλου έχουμε ένα τελείως διαφορετικό πρόβλημα γιατί τις περισσότερες φορές η ασθένεια αυτή δεν είναι συνειδητή για τον ασθενή.
Φανταστείτε το κάπως έτσι : Είναι πάρα πολύ απλό όταν έχουμε έναν υγιή εγκέφαλο που έχει συνάχι και ξέρει πώς να το αντιμετωπίσει. Το πρόβλημα γίνεται πιο περίπλοκο όταν έχουμε έναν άρρωστο εγκέφαλο που το σώμα του έχει συνάχι.
Αλλά φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι ένας άρρωστος εγκέφαλος να καταλάβει και να αντιμετωπίσει το συνάχι του.
Η μεγαλύτερη προϋπόθεση για να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε εγκεφαλική ασθένεια είναι πρώτα από όλα να γίνει και για τον ασθενή και για τους γύρω από αυτόν κατανοητή και βιωματική. Είναι αδύνατον αλλιώς με οποιονδήποτε τρόπο να μπορέσουμε να πλησιάσουμε θεραπευτικά τον ασθενή.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.