Η ΔΙΑΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΟΠΟΥ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥ «ΚΟΥΦΟΥ» ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗΝ ΡΟΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ.
Η κατάσταση αυτή λέγεται και γνήσια λεκτική κώφωση και ουσιαστικά πρόκειται για μια βλάβη μέσα στο ίδιο ημισφαίριο, συγκεκριμένα το αριστερό μεταξύ των δύο κέντρων που εξυπηρετούν την ακοή.
Αυτών του ακουστικού φλοιού όπου φτάνει το ακουστικό ερέθισμα του λόγου και αυτή του ακουστικού συνειρμικού φλοιού δηλαδή της εγκεφαλικής ουσίας που είναι δίπλα ακριβώς και επεξεργάζεται την ποιότητα του λόγου έτσι ώστε να γίνει κατανοητή.
Έχουμε δηλαδή στην γνήσια λεκτική κώφωση μια αμιγή εγκεφαλική βλάβη μεταξύ δύο συνδετικών οδών που αποδιοργανώνονται με αποτέλεσμα η αποσύνδεση αυτή να φέρνει και το πρόβλημα της γνήσιας λεκτικής κώφωσης.
Είναι δύσκολο να εντοπιστεί, αλλά σε όποιες περιπτώσεις υφίσταται πρέπει να γίνεται διεξοδικός έλεγχος, ιδιαίτερα με την μαγνητική τομογραφία, και να εντοπιστεί που οφείλεται η διαταραχή.
Κατά κύριο λόγο είναι μηνιγγιώματα και αγγειακές διαταραχές.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.