ΜΥΟΚΑΡΔΙΤΙΔΑ – ΕΓΚΕΦΑΛΟΠΑΘΕΙΑ

Η ΕΓΚΕΦΑΛΟΠΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΛΟΙΜΩΔΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΕ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ Η ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Πολύ τακτικά αυτή συνοδεύεται από μια μυοκαρδίτιδα.
Στην περίπτωση της εγκεφαλοπάθειας με μυοκαρδίτιδα έχουμε χαρακτηριστική συμπτωματολογία η οποία κατά κύριο λόγο βασίζεται σε δύσπνοια, εύκολη κόπωση, αίσθημα παλμών, λιποθυμικές τάσεις, μερικές φορές πόνους γύρω από την καρδιά, αδυναμία βάδισης και δυσκολία κατανόησης.
Όπως φαίνεται τα συμπτώματα επικαλύπτουν το ένα το άλλο και πάρα πολλές φορές η μυοκαρδίτιδα μένει αδιάγνωστη διότι κυριαρχούνε τα άλλα νευρολογικά συμπτώματα.
Έτσι στις περιπτώσεις εγκεφαλοπάθειας και ιδιαίτερα σε ανθρώπους που είναι άνω των 50 ετών πρέπει να γίνεται επιστάμενος καρδιακός έλεγχος με αιματολογικές εξετάσεις, ηλεκτροκαρδιογράφημα, υπερηχοκαρδιογράφημα και ότι άλλο χρειαστεί παραπέρα.
Η παρακολούθηση της καρδιάς είναι απολύτως αναγκαία σε αυτές τις περιπτώσεις διότι κατά κανόνα υπάρχουνε αρρυθμίες και διαταραχές του καρδιακού τοιχώματος. Συνεπώς πρέπει να εξετάζεται πάντα σε περίπτωση εγκεφαλοπάθειας η πιθανότητα της ύπαρξης μιας μυοκαρδίτιδας.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.