ΟΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ.
Περίπου πριν 200.000 χρόνια ο άνθρωπος της ζούγκλας κάπου στην Αφρική άρχισε να οργανώνει την ζωή του σε ομάδες με βάση την εξέλιξη της καθημερινότητας και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ότι αφορά την σκέψη του και τις αντιδράσεις του. Έτσι λοιπόν εκείνα που ανέπτυξε πολύ έντονα ο απόγονος άνθρωπος ήτανε ο λεγόμενος Homo Sapiens, ήτανε να αναπτύξει κατά κύριο λόγο τα ένστικτα του και την σκέψη του και να κυριαρχήσει σε αυτό που λέμε κυνήγι.
Ο καλός ο κυνηγός ήταν αυτός που συντηρούσε και τους υπολοίπους έτσι ώστε σιγά – σιγά άρχισε να δημιουργεί μια κοινωνική δομή όπου αυτός είχε την πρωταρχική θέση και οι υπόλοιποι σεβόταν ακριβώς αυτό που μπορούσε να κάνει καλά και δεν μπορούσαν οι ίδιοι.
Αυτό δεν διαφέρει ακόμα και στις μέρες μας όπου βλέπουμε ότι υπάρχουνε κυνηγοί «υψηλόβαθμων θέσεων» με πάρα πολλά χρήματα, μισθούς και μπόνους τα οποία οι απλοί άνθρωποι λόγω υπολειμματικής κατάστασης δεν μπορούν να τα πλησιάσουν. Έτσι λοιπόν βλέπουμε ότι ουσιαστικά μπορεί ο κόσμος να έχει αλλάξει, οι άνθρωποι όμως παραμένουνε ίδιοι.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.